Szacuny
4
Napisanych postów
978
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4416
aktualnie jestem na etapie kończenia edukacji w szkole średniej, i tak se mysle że bym se poszedł do WSPOl-u, opłaca się?? ktoś sie tam dostał może z was, albo próbował??
Drugą alternatywą jest dla mnie szkoła aspirancka PSP w krakowie, tam jest spoko podobno, tylko te nieszczęsne testy z fizy i chemii ;/
ostatnia alternatywa to Akademia marynarki w gdyni, po tym mam oficera i około 4 tys brutto, więc spoko, tylko ****owo ob morza nie lubie
Szacuny
4
Napisanych postów
978
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4416
a to nie wiedziałem tego, ale co do samej szkoły to dużo info jest na forum wspol-u i większość wypowiedzi to osoby sie tam uczące, więć troche wiedzą o szkole.. pozdro
Szacuny
5
Napisanych postów
224
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
7140
Z tego co wiem to oficerka w Szczytnie nie prowadzi obecnie naboru dla cywilów. Aby się tam dostać musisz być wpierw policjantem w służbie czynnej. No ale ekspertem w tej dziedzinie nie jestem więc poczekaj na opinie innych.
Szacuny
2
Napisanych postów
345
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4628
Jak najbardziej jako cywil możesz się kształcić w WSPOL , po zakończeniu studiów w WSPOL jeśli wstąpisz do Policji jako ochotnik i zdasz specjalne egzaminy-otrzymujesz stopień podkomisarza.
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
125433
Studia pierwszego stopnia adresowane są:
- do osób cywilnych (uwaga: przyjęcie na studia osoby cywilnej nie jest jednoznaczne z przyjęciem jej do służby w Policji):
studia stacjonarne (nieodpłatne) na kierunku „Administracja” i „Bezpieczeństwo wewnętrzne”,
studia niestacjonarne (odpłatne – 1500 zł za każdy semestr*) na kierunku „Administracja” i „Bezpieczeństwo wewnętrzne”,
- do funkcjonariuszy Policji
Info ze strony internetowej szkoły Więc panowie jakoś dokładniej czytajcie te strony internetowe
Szacuny
2
Napisanych postów
345
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4628
Na nawigacji to niestety podstawa matma i fiza,dlatego że czekają cie przedmioty techniczne związane z budową statków z ich poruszaniem itp.w nawigacji fiza jest potrzebna niestety