Siema, mam 19 lat, ważę 82kg oraz mam 4 lata stażu i nie dawno skończyłem 3 tygodniowego mini cuta. Jestem od tygodnia na utrzymaniu wagi (gdzie według internetowych kalkulatorów powinienem jesc 3300kcal). Cięzko trenuje 6 razy w tygodniu, mój
trening na siłowni trwa średnio 2,5h, pomiędzy seriami odpoczywam ok 5min czasami pod koniec trochę więcej ze względu na wyczerpanie. Tak jak wspomniałem wyżej internetowy kalkulator mówi mi że powinienem jesc 3300kcal ale przy takiej kaloryce dalej jestem głodny jak cholera. Jem mało przetworzoną żywność i mam objętościowe posiłki, makro oczywiście też siedzi, białka jem 190g dziennie. Aby naprawdę stłumić głód potrzebuje około 3800-4000kcal. Wiec moje pytanie brzmi czy tak powinienem jesc? Dopiero przy takiej kaloryce czuje się dobrze i na siłach.
Ps. Wszystkie rady odnoście jedzenia mniejszych posiłków ale częściej, bądź na odwrót- 3 dużych posiłków w ciągu dnia w moim przypadku nie działają. Jak bym nie jadł to jak nie zjem tych 3800kcal to i tak czuje się słabo.
Dodam jeszcze że sen jak i nawodnienie też są w porządku a życia stresującego nie mam.
Z góry dzięki za odpowiedź
Zmieniony przez - Ektomorfik2005 w dniu 2025-01-17 19:50:15
Zmieniony przez - Ektomorfik2005 w dniu 2025-01-17 19:52:12