SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

WILCZY GŁÓD

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 466

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 19 lat Na forum 46 dni Przeczytanych tematów 52
Siema, mam 19 lat, ważę 82kg oraz mam 4 lata stażu i nie dawno skończyłem 3 tygodniowego mini cuta. Jestem od tygodnia na utrzymaniu wagi (gdzie według internetowych kalkulatorów powinienem jesc 3300kcal). Cięzko trenuje 6 razy w tygodniu, mój trening na siłowni trwa średnio 2,5h, pomiędzy seriami odpoczywam ok 5min czasami pod koniec trochę więcej ze względu na wyczerpanie. Tak jak wspomniałem wyżej internetowy kalkulator mówi mi że powinienem jesc 3300kcal ale przy takiej kaloryce dalej jestem głodny jak cholera. Jem mało przetworzoną żywność i mam objętościowe posiłki, makro oczywiście też siedzi, białka jem 190g dziennie. Aby naprawdę stłumić głód potrzebuje około 3800-4000kcal. Wiec moje pytanie brzmi czy tak powinienem jesc? Dopiero przy takiej kaloryce czuje się dobrze i na siłach.

Ps. Wszystkie rady odnoście jedzenia mniejszych posiłków ale częściej, bądź na odwrót- 3 dużych posiłków w ciągu dnia w moim przypadku nie działają. Jak bym nie jadł to jak nie zjem tych 3800kcal to i tak czuje się słabo.

Dodam jeszcze że sen jak i nawodnienie też są w porządku a życia stresującego nie mam.

Z góry dzięki za odpowiedź

Zmieniony przez - Ektomorfik2005 w dniu 2025-01-17 19:50:15

Zmieniony przez - Ektomorfik2005 w dniu 2025-01-17 19:52:12
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 27 dni Przeczytanych tematów 75
Najważniejsze co pokazuje waga po kilku dniach takiej diety. Możesz też zmienić proporcje i dać więcej białka.
Ja obecnie jem 200g przy 2000-2200kcal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 29 Wiek 34 lat Na forum 23 dni Przeczytanych tematów 1010
Ile masz wzrostu i jak waga stoi przy takiej diecie?

2.5h treningu?? Nie za długo?

Masz w swoim planie miejsce na sen i odpoczynek? Na siłowni nie zawsze więcej znaczy lepiej. Przy przetrenowaniu będzie regres i fizyczny i psychiczny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 19 lat Na forum 46 dni Przeczytanych tematów 52
Wzrostu mam 187 a waga stoi. Na sen i odpoczynek miejsce jest, tylko jestem uzależniony od siłowni i siedze tam czasami po 3 godziny bądz więcej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A suplementacja również nie odstaje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 29 Wiek 34 lat Na forum 23 dni Przeczytanych tematów 1010
Obliczyłeś kaloryczność według internetowych kalkulatorów... Na pewno nie uwzględnił on codzienych treningów na siłce.
Tak częstych i długich treningów to nawet faceci na bombie nie robią. W sensie, mogą, ale i oni będą przetrwnowani.

Masz jakiś cel sylwetkowy czy po prostu chcesz się zmęczyć na siłowni bo nie masz innych zainteresowań?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dlaczego ten kalkulator miałby tego nie uwzględnić? Są tam takie opcje. Oczywiście wiem że nie jest to nadokladniensze dlatego bardziej sugeruję się wagą oraz poziomem bf.
Mój obecny cel treningowy na najbliższe klika tygodni to utrzymanie formy a potem wlatuje na mase. A wycisk na siłowni daje mi pewnego rodzaju frajdę.

Zmieniony przez - Ektomorfik2005 w dniu 2025-01-24 20:15:36
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta i brak czasu - podobne problemy

WHEY premium