Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
147
Witam,
Mam 17 lat. Obecnie od miesiąca chodzę na siłownie. Od września chciałby oprócz siłowni zacząć trenować Vale Tudo + BJJ lub MMA + BJJ, ale niewiem co wybrać. Mam do wyboru dla kluby: Berserkes Team oraz Linke Gold Team. W Berserkersach jest MMA, a w Linke Gold jest Vale Tudo. Z MMA mam taki kłopot, że być może godziny nie będą odpowiadały. Bo jeżeli godziny niebędą mi odpowiadały aby chodzić na MMA to wybiorę Vale Tudo + BJJ, ale jeżeli nie będzie kłopotu z godzinami to niewiem co mam wybrać. Dodam że jestem w zasadzie początkującym w sztukach walki. Jedyne co to chodziłem na boks ale to było pare lat temu i to w dodatku krótko na to chodziłem.
Proszę o pomoc
Jeżeli taki temat był to sorry.
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
494
Jeżeli nie będziesz miał problemów z godzinami to polecałbym MMA + BJJ.A jak nie dasz rady na te godziny to twój pomysł jest niezły(Vale Tudo + BJJ)...pozdrawiam. ;)
Szacuny
6
Napisanych postów
162
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4322
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał. W nauce to się niczym nie różni. W obu klubach masz kadrę trenerską bjj godną polecania, co do mma to nie wiem jak to wygląda w LGT ale spod skrzydeł Bagiego wyfrunęło już kilku zawodowców.
Szacuny
0
Napisanych postów
134
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1402
Twoje pytanie nie powinno brzmieć MMA czy Vale Tudo ale który klub jest lepszy, bo MMA i Vale Tudo w zasadzie to to samo.
Berserkerzy to bardzo znana marka w Polsce jeśli idzie o MMA, ale lepiej żeby wypowiedzieli się Ci którzy mieli bezpośrednią styczność z tym klubem, a nie tylko ze słyszenia jak ja.
Pozdrawiam
Edit: dokładnie Orzeuek90, w tym Irokez który dał dzisiaj w nocy popis MMA.
Zmieniony przez - sirpeter w dniu 2010-08-19 17:21:13
niezadowolenie z siebie jest podstawą każdego talentu
Szacuny
0
Napisanych postów
110
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1517
Po pierwsze radzę poczytać słownik ortograficzny,a po drugie skoro w MMA jest niby więcej rzeczny niedozwolonych to Vale Tudo chyba lepsze nie? Lepiej będziesz umiał się napieprzać! Bo z Twoich wypowiedzi wynika że o to Ci chodzi a nie o czyste piękno sportu.
Szacuny
0
Napisanych postów
3795
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
16311
Vale tudo to nie jest czasem MMA po portugalsku?
No a w kwesti co można a co nie to zależy od organizacji a nie od samego mma panowie.
Wiec można powiedziec że to to samo:)
Wybierz to co ci bardziej pasuje cenowo/miejscowo/czasowo i tyle
jak ci sie nie spodoba to możesz zmienic klub
"Sky is the limit"
WAR ROGER!CaRwin,Ubereem,JDS,Filipovic!,Barry,Fedor, ARLOVSKI!VITOR!
Pacquiao!
Szacuny
4
Napisanych postów
602
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2475
Vale tudo znaczy "wszystko wolno". Nigdzie nie da się zapisać na VT, gdyż to nie jest styl ani chyba formuła walki. No i uderzaj do berserkerów oczywiście. Walka Jewtuszki mówi wszystko ;)
Zmieniony przez - -ElboW- w dniu 2010-08-19 18:54:41
"Nawet jeśli już wszyscy w ciebie zwątpili, pokaż im, że się mylili"
Szacuny
1
Napisanych postów
287
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6891
Berserkes Team i Linke Gold Team oba kluby ucza pod mma z tego co mi wiadomo. Jak jest na stronie napisane vale tudo to poprastu tak jak ktos powiedzial to prawie to samo. Osobiscie bardziej polecam berserkers.