Szacuny
41
Napisanych postów
4946
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
42640
Poniżej informacja od Działu Badawczo-Rozwojowego Olimp-Labs®:
Informujemy, że VITA-MIN PLUS posiada od teraz nową, zmodyfikowaną formułę :
- ekstrakt miłorzębu japońskiego zastąpiono standaryzowanymekstraktem zielonej herbaty (55%EGCG), w odpowiednio wysokiej dawce.
- dawka luteiny została zwiększona dwukrotnie !!
- formy niektórych składników mineralnych (tj. potasu, selenu, chromu) zostały zmienione dostosowując się do najnowszych europejskich wymagań prawa żywnościowego.
Informujemy, że nadal większość składników jest w postaci chelatów Albion®, a zastąpione składniki na pewno„powrócą"do składu tego produktu (jak i Vita-min Multiple Sport) jak tylko będzie taka możliwość. o czym niezwłocznie poinformujemy Pozdrawiamy
Szacuny
10
Napisanych postów
1903
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12352
Dobrze, że już na początku określona została przyczyna zmiany tych 3ech form minerałów. Rekompensata w postaci zwiększonej dawki luteiny też mnie bardzo cieszy. Chciałoby się powiedzieć, "nie ma tego złego..."
Szacuny
1
Napisanych postów
98
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
193
zielona herbata zawiera katechiny o potwierdzonym badaniami działaniu na metabolizm!
co do miłorzębu to z dziada pradziada przekazywane było, że dobre na pamięć ale z tego co mi wiadomo w medycynie do dziś się nigdy to nie potwierdziło
no to kic do sklepu po 'nówki' :)
Szacuny
80
Napisanych postów
4193
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
53313
Nie tylko mnie dziwi powód. Skoro tak dokłądnie są przebadane i tyle skuteczniejsze niż formy nieorganiczne wiec jestem ciekaw uzasadnienia, zwłaszcza że chelaty magnezu czy żelaza są dopusczone.
Czyli rozumiem że chelaty potasu, chromu i selenu wylecą jako pojedyncze suplementy? Szkoda bo 2 ostatanie mam w stałej suplementacji.
Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)
Szacuny
250
Napisanych postów
41358
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
126209
duzo gruntownie przebadanych skladnikow
jest na liscie 'podejrzanych'
jak napisal Slawek - sprobuj nadazyc z tymi ktorzy biora pieniadze za to aby sie na wykazac ...