Firma Vitalmax jest sponsorem relacji telewizyjnej z tej imprezy dla polskich kibicow. Na zawodach jest juz ekipa z Tele 5, z programu "Akademia Fitness i Kulturystyki" a pierwsza czesc relacji w nastepna niedziele ok godz. 9.15
Roznica czasowa pomiedzy Polska a Korea to 7 godzin, w tej chwili jest tu 21.40 i jestesmy juz pare godzin po wadze i po pierwszych wrazeniach naszych reprezentantow.
Na Jeju wystartuje 4 naszych zawodnikow: Robert Piotrkowicz, Arek Szyderski, Bogdan Szczotka i Kuba Potocki.
Na pewno Robert i Bogdan celuja w zloto, Arek w medal (jak da rade to lepszy niz braz) a Kuba w final. Jak bedzie jako pierwsi w Polsce dowiedza sie forumowicze z SFD.
Potocki i Szczotka ida w wadze do 90 kg (Bogdan mial 600g nadwagi, ale dostal godzine i ja zbil, Robert do 100kg a Arek oczywiscie w ciezkiej).
Ja jestem w Korei od 1,5 tygodnia, wykorzystalem fakt ze sa tu mistrzostwa do zrobienia sobie urlopu i razem z zona i z producentem Akademii red. Syzdkiem przemierzamy ten fascynujacy kraj wszelkimi mozliwymi srodkami lokomocji, zwiedzamy stare klasztory, palace, zapadle koreanskie wioski i podejrzane azjatyckie dzielnice w Seulu, Busan i paru innych mniejszych miejscowosciach.
Ogolnie jest ciekawie, ale juz tesknie za polskim jedzeniem. Tu w 1 dzien, powodowany ciekawoscia kupilem sobie na ulicy kubek grillowanych robakow co pozniej ciezko odchorowalem.
Pelna relacja i fotoreportaz z wyprawy i zawodow dopiero po moim powrocie, ale wstepne obserwacje po eliminacjach postaram sie wyslac jutro a wyniki w niedziele od razu po zakonczeniu zawodow.
A tak jak napisalem na poczatku, od przyszlej niedzieli, co tydzien relacja z Mistrzostw w Akademii Kulturystyki i Fitness na Tele 5.
Pozdrawiam z Jeju wszystkich forumowiczow.
sonbaty http://www.atleta.pl
członek mafia.suple.hardcor.pl