EXTRA RABAT NA DZIEŃ OJCA! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Uważajcie na picie wody z kranu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15758

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 755 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19721
Przeczytałem sobie taki artykół w gazecie o wodzie z kranu,nie pamietam jakie to bylo czasopismo ,bo zazwyczaj idzie na rozpałe po ogarnieciu

Czesto kiedy cwiczymy nie zwracamy uwagi ,jaką wodę pijemy.Ma to jednak istotne znaczenie dla naszego zdrowia. NIE pijmy nie przegotowanej wody z kranu.To co leci z naszym kranów,w wiekszośći miast,czy z prywatnych powierzchniowych ujeć wodnych to ciecz a nie woda.W wiekszości miast z kranu leci cos co jest przezroczyste i klarowe ,ale nie ma nic wspolnego z wodą.

W takiej miejskiej wodzie jest tyle kamienia ,ze nie można sobie tego wyobrazic.Oczywiscie zalezy gdzie. Czasami po paru tygodniach czajnik nadaje sie do wyrzucenia,poniewaz jest cały zasyfiony kamieniem. Kamien pity wraz z wodą powoduje rózne choroby.Są niby np kamica nerkowa.Choroba bardzo nieprzyjemna.Nikt chyba nie chce urodzic sobie własne kamyczki
W nieprzegotowanej wodzie z kranu mogą znajdować sie takie bakterie jak tasiemiec,gronkowiec czy paciorkowiec. W temperaturze
bakterie gina wiec po przegotowaniu nie ma sie zbytnio o co martwic.
Aby bezpiecznie pic wodę z kranu najlepiej ubezpieczyc się filtry, lub ja poprostu przegotwac. Nie warto,kiedy jestesmy spragnieni a nie mamy czegos innego do pica, rzucac sie na kran . Lepiej przegotwac wodę,i oszczedzic sobie nie miłych niespodzianek

Kto ku wielkiemu zmierza , na małe się nie oglada.
:)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1471 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 53505
aha
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2653
No, ale chyba każdy o tym wie
...
Napisał(a)
Początkujący
A nie wiem czy wie czy nie napisałem

...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 3053 Wiek 112 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 12449
ja zawsze pije wode z karanu dziennie 5-10 szklanek od kiedy pamietam.

Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.

Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.

Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.

...
Napisał(a)
Początkujący
Nie zawsze woda moze byc bardzo zanieczyszczona

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1519 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 12344
Ja zawsze nie przegotowaną wodę używam do rozpuszczania WPC. A przecież zawsze leży woda w 5-litrowej butelce...

Przestaję pić wodę z kranu.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 578 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8372
Artykuł ciekawy. Mi też się zdarza czasami wypić jakąś szklaneczkę wody nie przegotowanej, ale może komuś się on przyda.
...
Napisał(a)
Początkujący
Ja tez czesto to robiłem do momentu kiedy nie natknełem sie na tą gazete.Wole isc do sklepu wydac swoje grosze na wode ale nie martwic sie ze mam cos w sobie

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 45261
lepiej kupić 5-litrową wode za 1.39 zł
1

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11184 Napisanych postów 51986 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Taaa... to pewnie też kranówa ,tylko pod inną nazwą handlową
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szybko zrzucic z uda i d....

Następny temat

Odchudzanie

Dzien ojca
Polecane artykuły