SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ultimate Nutrition - Carb Bloc

temat działu:

Ultimate Nutrition

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7040

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12022 Napisanych postów 160362 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234145


Carb Bloc

Opis
Rozkład skrobi w organizmie odbywa się za pomocą enzymu alfa-amylazy produkowanego przez trzustkę. Ekstrakt z nasion fasoli zawiera neutralną substancję nazwaną FASOLAMINA, która blokuje działanie alfa-amylazy zanim enzym zdąży przetworzyć skrobię na glukozę, a następnie tłuszcz. Oznacza to, że spożyte węglowodany nie zostają strawione. Ekstrakt z fasoli neutralizuje je, sprawia, że przelatują one przez układ pokarmowy i zostają wydalone. Nie gromadzą się w postaci tkanki tłuszczowej.

Carb Bloc to idealny suplement dla wszystkich, którzy maja problem z utrzymaniem diety nisko węglowodanowej. Ułatwia redukcję tkanki tłuszczowej bez utraty masy mięśni, umożliwiając przyswajanie węglowodanów z minimalną ilością kalorii węglowodanowych.

Węglowodany to podstawowy suplement powodujący szybki przyrost masy mięśniowej i zapobiegający utracie wagi ciała. Przypomnijmy, że węglowodany w organizmie przechowywane są w postaci tłuszczu i nie łatwo ulegają procesowi rozpadowi. Można je znaleźć w prawie każdej formie pożywienia, nie tylko w pieczywie i makaronie, ale nawet w warzywach. Badania wykazały, że tłuszcz zawarty w pożywieniu niekoniecznie zmienia się w tłuszcz przechowywany przez nasz organizm, natomiast węglowodany pod wpływem insuliny łatwo ulegają zamianie na tłuszcze. Spożycie bogatego w węglowodany posiłku podnosi stężenie cukru we krwi, co wpływa na zwiększenie produkcji insuliny przez trzustkę. Insulina jest hormonem regulującym wykorzystanie przez organizm cukrów, białek i tłuszczów. Prowadzi także do magazynowania węglowodanów w postaci tłuszczu, a co więcej powoduje, że komórki nie chcą uwalniać przechowywanego tłuszczu. Aby dostarczyć energii zmuszeni jesteśmy do ponownego spożycia większej ilości węglowodanów i cykl się zamyka. Natomiast ograniczenie spożycia węglowodanów powoduje zatrzymanie tego błędnego koła. W tym przypadku poziom insuliny w naszym organizmie obniży się a zwiększy się poziom glukagonu. Glukagon to hormon, który odpowiedzialny jest za spalanie tłuszczu. Idąc dalej tym tropem stwierdzamy, że dramatyczne ograniczenie spożycia węglowodanów doprowadzi nas do stanu ketozy, w którym organizm uczy się nowego szlaku pozyskiwania energii z tłuszczu, zarówno spożytego jak i ustrojowego. Sytuacja ta sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej, jednakże powoduje ujemny bilans energetyczny w organizmie.
Zalecane dawkowanie

2 kaspułki popić 300 ml wody. Spożywać 15 minuty przed każdym posiłkiem.
Wartości odżywcze

SKŁADNIKI AKTYWNE Carb Bloc
Porcja 2kap.
Ilość porcji w opakowaniu 45
Opakowanie 90kap.
Zawartość jednej porcji zaw:
Wyciąg z białej fasoli zwyczajnej (phaseolus vulgaris) 1000 mg

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ultimate Nutrition - BCAA 12.000 Powder

Następny temat

Ultimate Nutrition - Coenzyme Q10

WHEY premium