Szacuny
11
Napisanych postów
1046
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5528
Witam. Na przykładzie sklepu miesnego niedaleko miejsca mojego zamieszkania chciałbym opisać różnicę w cenie piersi i udek z kurczaka, może ktoś z tego skorzysta:P Wiec tak: pierś - 15zl/kg (drogo, 60km ode mnie jest sklep, w ktorym to samo kosztuje 13zł, wiec roznice widać:P); udka - 7,50zł/kg. Początkowo jak wszedlem do sklepu pomyslałem: "ku*wa ile ta pierś kosztuje, wole kupić udka", ale po pewnym czasie prowadzenia diety zauwazylem, ze piers wychodzi taniej:
- za 1zł mam ponad 66g miesa z piersi, czystego, chudego i smacznego, bez zadnej skory
- z 4 średnich udek (~400g) mamy okolo 150g samego czystego miesa bez skory (wazylem), wiec biorąc to na zdrowy rozum: 0.4*7,5=3zl, a wiec za 3zl mamy 150g czystego mięsa, za 1zł - 50g mięsa; dodatkowo przy udkach musimy bawic sie w obdzieranie skory i odrywanie miesa od kosci po ugotowaniu:P:P
Kalkulacja jest jasna, byc moze ceny u was roznia sie nieco, ale jednak piers jest bardziej oplacalna. Penie duza czesc z was wie juz o tym, ale moze ktos tu zajrzy i od razu zacznie kupować pierś:D pozdro!
Szacuny
2
Napisanych postów
269
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1231
maja wypasione jogurt TIP - tanie i pewnie
tanie i bez chemii
zadnych gowien w nim nie ma, date waznosci zamaist na rok ma na miesiac
jagodowy 1,09 za 330g, moj ulubiony xD
Wpisz maksymalnie 3 linijki do 120 znaków w każdej. Podpisy są dynamiczne - jeśli gdzieś wyjeżdżasz, tutaj możesz umieścić odpowiednią informację.
Szacuny
7
Napisanych postów
200
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2152
W sklepie gdzie ja kupuje niewiele lepiej sie wychodzi na udkach niż na cyckach.
Ja i tak wole bardziej samo mięsiwo kupować niż z kością - chyba z lenistwa Ale na grilla to już inna sprawa...