Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
19
Cześć, jestem Andrzej, mam 22 lata i od kilku lat trenuje gimnastykę sportową. Rok temu na treningu poczułem ból odcinku piersiowym, po lewej stronie, ok 2cm od kręgosłupa. Nie pamiętam w jakim momencie pojawił się ból, chyba przy robieniu salt.
Ból polega na tym, że przy pochylaniu głowy w dół czuje uczucie rwania, ciągnięcia w tymże odcinku piersiowym. Ból jest punktowy.
Problem od ponad roku nie przechodzi, ani nie czuje żadnej poprawy.
Jest to na tyle uciążliwe, że nie mogę leżeć na poduszce, schylać głowy, bo od razu czuje rwanie, więc spanie od roku sprawia mi trudność i ból.
Chodziłem na kilkukrotne terapie do różnych fizjoterapeutów i bez skutku, 0 poprawy.
Jeden mówił, że jest to napięta tylna taśma, drugi, że jest to ucisk na nerw w kręgu szyjnym. Miałem masaże, zabiegi, przeróżne ćwiczenia i bez poprawy.
Piszę tutaj na forum, bo już nie wiem co robić.
Miał ktoś może podobny problem i jakoś go rozwiązał? Lub ktoś może wie co to może być przyczyną tego bólu?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2108
Napisanych postów
49893
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
492546
Dzięki za polecenie, oczywiście zapraszam oraz jak wspomniano warto byłoby wykonać badanie obrazowe szczególnie jeśli doszło do urazu podczas aktywności.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
19
BPL-G
Dzięki za polecenie, oczywiście zapraszam oraz jak wspomniano warto byłoby wykonać badanie obrazowe szczególnie jeśli doszło do urazu podczas aktywności.
Jak dokładnie nazywa się te badanie obrazowe, które miałbym wykonać?