KARTA GŁÓWNA:
Johny Hendricks vs. Robbie Lawler
Anthony Pettis vs Gilbert Melendez
Travis Browne vs Brendan Schaub
Holly Holm vs Raquel Pennington
Tony Ferguson vs Abel Trujillo
PRELIMSY (Fox Sports 1)
Urijah Faber vs Francisco Rivera
Eddie Gordon vs Josh Samman
Corey Anderson vs Gian Villante
Todd Duffee vs Anthony Hamilton
PRELIMSY (UFC Fight Pass)
Sergio Pettis vs Matt Hobar
Alex White vs Clay Collard
Dawno nie było tak dobrej rozpiski. Jednak jeszcze ponad 3 tygodnie do gali więc może się z tego UFC 177 zrobić.. Wielki rewanż, Hendricks, który wraca po kontuzji kontra Lawler, który od czasu porażki z Hendricksem znokautował Ellenbergera i wypunktował Matta Browna. Poprzednia walka była bliska, świetna i pełna emocji. Hendricks twierdzi, że walczył z kontuzją więc w grudniu zobaczymy jak sobie poradzi w stójce.
Hendricks w pierwszych 4 rundach nie mógł obalić Lawlera, Lawler jest na gazie a Hendricks hmmm raczej też. Chyba stawiam na Lawlera, ale ciężki wybór.
Pettis - Melendez - jak Pettis znowu sobie czegoś nie zrobi to zobaczymy go w akcji. Melendez to kompletny fighter, ale Pettis to bestia myślę, że jest lepszy, wg mnie Melendez będzie zdecydowanie gorszy w stójce a Melendez nie wygra tego grapplingiem, w którym Pettis jest wg mnie nawet lepszy. Taki Pettis jak w 3 ostatnich walkach myślę, że skończy Melendeza, ale ciekawa walka.
Browne myślę, że przez KO, bo Schaub ma słabą szczękę, ale jest z kolei szybki, parter też ma niezły oraz potrafi uderzyć, ale Hapa by KO.
Ciekawe co Holm pokaże, rywal na wprowadzenie do UFC, myślę, że z Pennington sobie poradzi tylko jak..
Ferguson - Trujillo - zaj**iste zestawienie. Ferguson jest lepszy technicznie, ale Trujillo to dzik. Jednak wg mnie Ferguson wygra, może jakimś poddanie np darce
Faber przez poddanie i reszta prelimsów też ciekawa, powrót Duffieego i Sammana, C. Anderson walczy i Sergio Pettis!