Mój problem polega na tym że nie mam pojęcia w jakie dni wcisnąć treningi i czy FBW 2 dniowy byłby dla mnie najodpowiedniejszy.
No więc tak: chciałbym nieco popracować nad swoją sylwetką jednocześnie zwiększając siłę. Podstawowy problem polega na tym że nie wiem za bardzo kiedy wcisnąć trening. Jako iż jestem w 3kl gim. musiałem zrezygnować z treningów klubowych (piłka nożna) ze względu na naukę. Oczywiście aby na luzie otrzymać 6 z WFu musiałem zapisać się na dodatkowe zajęcia. Dodatkowo po za siłownią chciałbym zwiększyć nieco swoją szybkość i wytrzymałość, lecz nie wiem czy można te dwie rzeczy ze sobą połączyć. Mój tydzień wygląda mniej więcej tak:
Poniedziałek: Szkolny WF
Wtorek: WOLNE
Środa: Szkolny WF (najprawdopodobniej basen) + dodatkowe zajęcia z piłki nożnej organizowane przez GOKF w szkole.
Czwartek: WOLNE
Piątek: Szkolny WF + Turnieje szkolne w piłce nożnej pomiędzy klasami.
Sobota: WOLNE
Niedziela: WOLNE
Jak widać kilka dni pozostało bez większego treningu. I teraz pojawia się pytanie: Czy mogę skorzystać z treningu FBW 2 dniowego we wtorek i sobotę ? Oraz czy do tego mogę dorzucić w jakieś dni trening na szybkość/wytrzymałość (powiedzmy w poniedziałek bo nie zawsze szkolne wfy są strasznie męczące.)
Oczywiście dieta pojawi się obowiązkowo

Bardzo proszę o odpowiedź.
Waga: 55
Wzrost: 175
Cel treningowy: Masa
Staż treningowy na słowni: Kilka miesięcy treningu domatora z przerwami.
Uprawiane inne sporty: Amatorsko piłka nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Ławki + wolne ciężary +atlas.
Dieta: Będzie trzeba ułożyć.
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak