Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
16
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
312
Witam, poniżej ankieta oraz moje pytania :)
1. WIEK: 24
2. WAGA: 86
3. WZROST: 183
4. WYMIARY:
-biceps: 41
-klatka: 109
-udo: 63
-talia: 88
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3-4 lata z przerwami
6. DIETA: Jest orientacyjna
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING: split 3 razy w tygodniu po 2 grupy mięśniowe na każdym treningu
9. CEL CYKLU: dodanie nieco masy mięśniowej dobrej jakości
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: brak
11. POZIOM BF%: 19%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): endomorfik
13. STAN ZDROWIA: bez zarzutów
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: nawet broda wolno odrasta
15. PPM (podstawowa przemiana materii): 2002 kilokalorii
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 120
-martwy ciąg:
-przysiad:
PYTANIE:
1. Planuję w maju rozpocząć mój pierwszy cykl z turanabolem, przez pierwszy tydzień będę brał 50mg dziennie, później przez następne 4 tygodnie 70mg, czyli całość cyklu 5 tygodni. Ewentualne sugestie co do dawek?
2. Kreatyna, brać razem z turą czy zacząć np. w ostatnim tygodniu, czy może jeszcze później?
3. Najważniejsze pytanie, odblokowanie, clomid czy nolvadex oraz kiedy zacząć odblokowywać i jakie dawki stosować?
Szacuny
1596
Napisanych postów
56736
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
264394
Z tego co wiem to tura nie blokuje na tyle żeby był potrzebny clom. Jeśli już to jakiś booster testa wystarczy w zupełności. Może nawet DAA.
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.
Szacuny
6
Napisanych postów
399
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4291
Ja bym zrobił ture z proprem 1-8 prop 100mg e2d 1-7 tura 50-60 mg ed odblok 3 dni po ostatnim propie clomid 50mg/dzień przez 21dni.
Jak chcesz ture solo to 6-8 tygodni. 1-6 lub 1-8 50mg-70mg ed Na odblok bym wziął 12 tabsów cloma 50mg/dzień (tak na wszelki wypadek) Kreatyne zaczynasz w ostatnim tygodniu cyklu. Powodzenia.
Szacuny
1
Napisanych postów
16
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
312
Mam 10 tabletek cloma po 50mg, wystarczy czy dokupować opakowanie dla tych dodatkowych 2 które rozpisał UltraAst? I kiedy zacząć brać? Dzień po ostatniej porcji tury czy jakoś odczekać?
Szacuny
6
Napisanych postów
399
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4291
Przyjacielu ja Ci już rozpisałem jak prop+tura to trzy dni po propie 21 tabsów cloma, a jak tura solo to na następny dzień po ostatniej tabletce tury zaczynasz odblok, 10 cloma styknie i nie musisz koniecznie 12. Zawsze bierzesz cloma 50mg/dzień na noc Powodzenia
Szacuny
1
Napisanych postów
16
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
312
W takim razie dzięki wielkie za pomoc bo teraz mam jasność w głowie :D SOG'i poprzyznawane dla każdego kto się wypowiedział :) Teraz tylko doczekać do maja :D