SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Trenować Taekwon-do ???

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2387

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 342 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2486
Hej moja przygody z silka chyba sie zakonczy z powodów wlasnych, wiec może zając sie taekwondo ?? co myslicie o tym?? 2-3 lata temu chodzilem na to przez całe 2 miechy hehe, ale braklo mi czasu wiec sie wypisalem, bo wtedy silka mnie kreciła. A teraz chcialbym zacząć cos trenowac, tylko nie wiem co lepsze: karate, kung-fu, czy taekwondo??? Bardziej ciągnie mnie do wyskich kopnięć i szpagatów w powietrzu heh, ale sam nie wiem co wybrać. Mam 20 lat i nie wiem czy troche nie za puzno na taekwondo, choc czuje ze podołalbym. Jak sądzicie co wybrać ??
Aha gdzie moge znalezc przykladowe filmiki z taekwondo ???
dzieki i narazie ;).

Dojde Tam, Dokąd Zmierzam.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 829 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3404
Skoro bardziej ciągnie Cię do wysokich kopnięć i szpagatów w powietrzu, to spośród tych 3 sztuk walki chyba najlepsze będzie taekwondo. Możesz zacząć w wieku 20 lat, natomiast nie wiem, czy uda Ci się osiągnąc taką sprawność, by wykonywać te elementy. Warto jednak popróbować. Co do filmików, to znajdziesz kilka tu:

http://taekwondo.civ.pl/start.html

Zmieniony przez - sirChris w dniu 2005-09-21 15:30:30

Lublin - wiosenna stolica Polski

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 327

Siemka! Jasne,że Taekwowondo!! Trenuję to , i muszę powiedzieć,że baaardzo wciąga, daje satyswakcje z postępów, odpręża psychicznie, szczególnie, gdy jest "jesienny" humorek :) Mamy walki, samoobronę, układy, więc jest urozmaicenie, a nie walenie tylko i wyłącznie w tarcze. Co do wieku- bez przeciwskazań.Powodzenia!! a filmiki hmmm... mam ich dosyć dużo na kompie, i nie pamiętam już z kąd je brałam :P ale zawsze coś znajdziesz na : http://www.tkndopole.prv.pl/  mój klub ukochany :) http://www.taekwondo.de/deutsch/index1024.htm http://buch.kampfkunst-taekwondo.de/html/multimedia.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 124 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1652
za stary jestes... no chyba, ze masz wysoka sprawnosc fizyczna, i jestes w miare rozciagniety

Tak to już w życiu bywa.. raz pęka serce, raz prezerwatywa :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
GizmoTKD Bushido24.pl
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1884 Wiek 51 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 21505
Znam ludzi, którzy zaczęli trenowac później i świetnie sobie dają radę. Nie każdy myśli o olimpiadzie...

Gizmo

"Dan" Freestyle Taekwondo & Kickboxing - Emerytowany Doradca w "Stylach Tradycyjnych"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 146 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1851
Nie wiek jest najważniejszy, nawet nie sprawność fizyczna...najważniejsza jest motywacja(chęci), a potem praca, praca i jeszcze raz praca(pisząc praca mam na myśli, przyłożenie do treningów:P). Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 199 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1104
Ćwicz, ćwicz. U nas w klubie ćwiczy kobieta, rocznik 1953. Co prawda z winem wiele wspólnego nie ma ;))) ale radzi sobie wyśmienicie jak na swój wiek. Wystarczą chęci.

pozdrawiam
-* DJ'Ally *-

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 366 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1926
Jasne, że ćwiczyć!!! Lepiej późno niż później. Jak nie będziesz ćwiczył to za 5 lat powiesz sobie – Boże jak bym wtedy zaczął trenować to by było coś a teraz to pewnie jest już za późno. Tak więc moja rada to ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. Im wcześniej tym lepiej wiadomo, ale lepiej zacząć późno niż wcale.

pozdrawiam i powodzenia

Pozdrawiam!

SFD FIGHT CLUB

"Dla tryumfu zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 199 Wiek 46 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1104
O właśnie, święte słowa. Często jest tak, że jak coś planujemy od jakiegoś czasu, to na koniec rezygnujemy mówiąc: ech, gdybym zaczął wcześniej, to teraz... ho, ho, ho. I tak marzenia mijają... Więc do dzieła :)

pozdrawiam
-* DJ'Ally *-

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Enshin

Następny temat

Adamek: boks od zmierzchu do świtu

Obnizka