Hej wszystkim :)
Czytam i czytam i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie - jak ćwiczyć w domu i bez sprzętu, ale z sensem i wynikami.
Od 2 miesięcy ćwiczę naprzemiennie z filmami typu Chodakowska, Michaels, Tiff.. i raczej nie ma efektów (poza udem i łydką godną pudziana jak również mięśniami na karku - kaptur czy jakoś tak to się nazywa).
Jestem wegetarianką (od 10 lat) z tendencją do szybkiego rozrostu mięśni, który wolałabym jednak opanować ;)
Celem jest redukcja w sensie przede wszystkim wymiarów. Chociaż cieszyłabym się niezmiernie, gdyby z wagi też coś spadło.
Nie mogę ćwiczyć na siłowni, ale chętnie w domu/lesie. Mam też w okolicy taką mikro siłownię na świeżym powietrzu, ale tam nie ma obciążeń - ot tak się macha.
Bardzo proszę o kilka wskazówek: co jeść i jak (co??) ćwiczyć bez sprzętu. Czy mogę wybrać jakieś ćwiczenia z filmów, o których pisałam? Ćwiczyć tak jak one, w blokach (trzy ćwiczenia po trzy razy po ok 25 powtórzeń) czy jechać ciągiem i powtarzać po skończeniu całości?
Mam nadzieję, że wypełniam ankietę taką jak trzeba i bardzo proszę o pomoc... .
Waga :63
Wzrost :170
Obwód w biuście(1) :87
Obwód pod biustem :76
Obwód talii w najwęższym miejscu (2):70
Obwód na wysokości pępka :83
Obwód bioder (3):100
Obwód uda w najszerszym miejscu:57,5
Obwód łydki :37
W którym miejscu najszybciej tyjesz :biodra, uda, łydki
W którym miejscu najszybciej chudniesz :twarz, ramiona
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często)5xtygćwiczenia typu chodakowska, 3x wtyg. jogging
Co lubisz jeść na śniadanie:owsiankę na mleku z miodem
Co lubisz jeść na obiad :na obiad głownie jem sałątki pomidor, ogórek i ser biały lub ser biały wędzony
Co jako przekąskę : słodycze... ale staram się nie, wtedy kanapka
Co jako deser : czekolada..
Ograniczenia żywieniowe : wegetarianizm (lakto- ovo-)
Stan zdrowia:dobry
czy regularnie miesiączkujesz:tak
czy bierzesz tabletki hormonalne:tak
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza:nie
czy rodziłaś:nie
Preferowane formy aktywności fizycznej: ćwiczenia na świeżym powietrzu, ćwiczenia w domu
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty :0
Stosowane wcześniej diety : 1000 kcal (schudłam&jojo)
Dodam tylko, że czytałam ten przepis na trening w domu, ale... zależy mi na wzmocnieniu a nie rozbudowaniu mięśni (mam nadzięję, że taka opcja istnieje :) )
I oczywiście nie oczekuję gotowego treningu.. tylko wskazówek, pomocy, rady!
Będę wdzięczna za każdą pomoc.
Czytam i czytam i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie - jak ćwiczyć w domu i bez sprzętu, ale z sensem i wynikami.
Od 2 miesięcy ćwiczę naprzemiennie z filmami typu Chodakowska, Michaels, Tiff.. i raczej nie ma efektów (poza udem i łydką godną pudziana jak również mięśniami na karku - kaptur czy jakoś tak to się nazywa).
Jestem wegetarianką (od 10 lat) z tendencją do szybkiego rozrostu mięśni, który wolałabym jednak opanować ;)
Celem jest redukcja w sensie przede wszystkim wymiarów. Chociaż cieszyłabym się niezmiernie, gdyby z wagi też coś spadło.
Nie mogę ćwiczyć na siłowni, ale chętnie w domu/lesie. Mam też w okolicy taką mikro siłownię na świeżym powietrzu, ale tam nie ma obciążeń - ot tak się macha.
Bardzo proszę o kilka wskazówek: co jeść i jak (co??) ćwiczyć bez sprzętu. Czy mogę wybrać jakieś ćwiczenia z filmów, o których pisałam? Ćwiczyć tak jak one, w blokach (trzy ćwiczenia po trzy razy po ok 25 powtórzeń) czy jechać ciągiem i powtarzać po skończeniu całości?
Mam nadzieję, że wypełniam ankietę taką jak trzeba i bardzo proszę o pomoc... .
Waga :63
Wzrost :170
Obwód w biuście(1) :87
Obwód pod biustem :76
Obwód talii w najwęższym miejscu (2):70
Obwód na wysokości pępka :83
Obwód bioder (3):100
Obwód uda w najszerszym miejscu:57,5
Obwód łydki :37
W którym miejscu najszybciej tyjesz :biodra, uda, łydki
W którym miejscu najszybciej chudniesz :twarz, ramiona
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często)5xtygćwiczenia typu chodakowska, 3x wtyg. jogging
Co lubisz jeść na śniadanie:owsiankę na mleku z miodem
Co lubisz jeść na obiad :na obiad głownie jem sałątki pomidor, ogórek i ser biały lub ser biały wędzony
Co jako przekąskę : słodycze... ale staram się nie, wtedy kanapka
Co jako deser : czekolada..
Ograniczenia żywieniowe : wegetarianizm (lakto- ovo-)
Stan zdrowia:dobry
czy regularnie miesiączkujesz:tak
czy bierzesz tabletki hormonalne:tak
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza:nie
czy rodziłaś:nie
Preferowane formy aktywności fizycznej: ćwiczenia na świeżym powietrzu, ćwiczenia w domu
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty :0
Stosowane wcześniej diety : 1000 kcal (schudłam&jojo)
Dodam tylko, że czytałam ten przepis na trening w domu, ale... zależy mi na wzmocnieniu a nie rozbudowaniu mięśni (mam nadzięję, że taka opcja istnieje :) )
I oczywiście nie oczekuję gotowego treningu.. tylko wskazówek, pomocy, rady!
Będę wdzięczna za każdą pomoc.