Pytanie jest dlaczego chcesz zmieniać ćwiczenia jeśli dobrze się u Ciebie sprawdzają i progresujesz w nich ciężarowo? Jeśli jesteś osobą, której bardzo zależy na wynikach siłowych w tych konkretnych ćwiczeniach czyli martwym ciągu klasycznym, wyciskaniu leżąc, przysiadzie tylnym to powinieneś w nich trwać i starać się budować swoją siłę maksymalną tylko w nich bo wiadomo, że w tych konkretnych ćwiczeniach, rozstawach, ustawieniach będziesz szedł do przodu.
Natomiast jeśli chcesz zmienić ćwiczenia żeby urozmaicić plan i pobawić się nowymi ćwiczeniami to bym się nie zastanawiał i zmieniał. Możesz spokojnie cały mikrocykl machnąć z nowymi ćwiczeniami. Oczywiście tutaj początkowo ciężary polecą sporo w dół bo jednak ciało i układ nerwowy muszą się przestawić do nowego ćwiczenia, ale ciężary szybko powinny się kręcić w obrębie tych wcześniejszych.
Jedynie w przysiadzie możesz odczuć większy spadek bo jednak przysiad tylny od przedniego może się sporo różnić w ciężarze.
Może akurat się okazać, że wersja mc sumo będzie dla Ciebie lepsza niż klasyk i ciężary będą większe. Warto zmieniać i eksperymentować z planem treningowym i znaleźć najlepsze rozwiązania dla siebie.
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2022-02-18 16:32:53
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
Jak chcesz być silny w siadzie, to musisz go robić. Siad przedni to zdecydowanie inną techniką, więc nie do końca się przełoży na siad klasyczny. Może go uzupełniać i krotko okresowo zastąpić. Ja natomiast jestem fanem podstawowych bojów cały rok natomiast ich objętość regulować porównując z ćwiczeniami uzupełniającymi i akcesoryjnymi
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
Będzie w sumie 2 ciężkie serie.
Zmieniony przez - KajRed w dniu 2022-02-17 22:05:00
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
A
1. Podrzut: 3x3/1x1
2. Przysiad klasyczny: 6/3/max (np: 120x6/3x150/12x120)
3. Wiosłowanie: 4x6
4. WL: 6/3/max
5. Brzuch: 3 serie
B
1. Swing: 3x12
2. Podciąganie: 3x10
3. Wykroki: 3x12
4. Wznosy bokiem: 3x12
5. Triceps: 3x12
6. Spacer Farmera: 3 serie
C:
1. MC: 4/2/Max
2. Wyciskanie na barki: 3x10
3. Ladmine Twist: 3x12
4. Łydki: 3x32
5. Biceps: 3x12
Moim celem ogólnie jest zrobienie w przysiadzie 200, MC: 225 i 150 w WL, aktualnie jestem na poziomie: Przysiad: 1x160, MC: 1x170, WL: 1x110, przy wadze ok 75kg, zaczynałem około dwa miesiące temu z poziomu: Przysiad: 2x140, MC: 2x160, WL: 1x90kg, przy wadze 83kg. Po około rocznej przerwie od siłowni na rzecz treningu kalisteniki w domu.
Zmieniony przez - KajRed w dniu 2022-02-20 12:37:44