SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Trening osoby na wózku inwalidzkim

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3947

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 5 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 49
Cześć, mam 31 lat, ćwiczę rekreacyjnie w domu, mam zestaw hantli 2x20 kg, jednak poruszam się na wózku inwalidzkim i nie wszystkie ćwiczenia mogę wykonywać.
Robię super serie po 11-12 ćwiczeń jedno za drugim, 15 powtórzeń i tak 3 serie, ciężarem 5 kg, później zwiększam ciężar do 10 kg i wykonuję 3-4 ćwiczenia głównie na klatkę - 4 serie - 15 powtórzeń.

Moja dieta:

Śniadanie: twaróg, ogórek, pomidor, rzodkiew, etc., do tego 2-3 kromki pieczywa własnego wypieku - mąka żytnia.

Carbo przed treningiem

Po treningu carbo + białko,

II śniadanie: kaszka kuskus 100 gram + warzywa

Obiad: ziemniaki, mięso, przeważnie drób, chuda wieprzowina, często wprowadzam ryż zamiast ziemniaków, różnego rodzaju kasze, unikam zwykłych makaronów.

Kolacja: twaróg, ewentualnie 2 serki wiejskie z warzywami

Godzinę przed snem 50 gram carbo i 50 gram białka.

Moją bolączką jest to, że przy wzroście 165 cm, ważyłem ok 90 kg, od 2 lat ćwiczę, schudłem około 30kg, jednak nie mogę się wyrzeźbić. Mam obłą sylwetkę, tak jakby napompowaną wodą, szczególnie brzuch.

Przed treningiem stosuję bcaa, kreatynę, beta-alaninę, ewentualnie aakg i spalacz.

Dodatkowo glutaminę po treningu z białkiem. Wieczorem omega 3 i witaminy.

Co radzicie takiej osobie jak ja, aby efekty były zadowalające.

Pozdrawiam

Zmieniony przez - assasin187 w dniu 2014-11-10 13:57:57
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 113 Wiek 23 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 937
Może dorzuć jakiś tening cardio. Szacun że pomimo kalectwa nie tracisz nadziei i trenujesz. Pozdro :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 5 Wiek 40 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 49
PlayMaciek
Może dorzuć jakiś tening cardio. Szacun że pomimo kalectwa nie tracisz nadziei i trenujesz. Pozdro :)

Wiesz co, od wiosny do jesieni jeżdżę po lesie, 3-4 razy, o różnym natężeniu czasowym, w zeszłym roku robiłem dziennie około 15-20 km, ten rok do kwietnia równie intensywny, później mniej.

Jednak przychodzi listopad, grudzień i jestem raczej zdany na hantle, innego rodzaju ćwiczeń kardio nie jestem w stanie wykonywać. bieżnia, rowerek, etc., odpadają - nie wiem co mógłbym robić innego.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11216 Napisanych postów 158480 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1226896
a nie ma mozliwosci skorzystac z profesjonalnej silowni?

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja
Kontakt: FB https://www.facebook.com/TrenerMaciolek/
IG https://www.instagram.com/tomq.bb
e-mail: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
TomQ-MAG
a nie ma mozliwosci skorzystac z profesjonalnej silowni?

Tu gdzie mieszkam niestety, ale nie. Trenuję sam dla siebie, wcześniej też ćwiczyłem, ale miałem bardzo niesportowy tryb życia i się spasłem po prostu. Od 2 lat jadę z tematem bardzo poważnie, inwestuję w odżywki, dietę, zero alkoholu, etc., Rok temu miałem w pasie 104 cm, dziś mam 88-92 zależy od pory roku. Jednak sylwetka daje dużo do życzenia.

Gdybym miał prawko, a nie mam, to bym sobie znalazł jakąś siłkę, jednak być może w niedługim czasie zmienię miejsce zamieszkania i się rozglądnę za czymś.

Do treningu bo nie dodałem tego w 1-szym wpisie - dorzucam czasami eskpander do rozciągania, a także zginacz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11216 Napisanych postów 158480 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1226896
znasz blinga od nas z sfd? Kamil Szadkowski?
mysle, ze moglbys sie z nim skontaktowac, na pewno bardzo by ci pomogl

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja
Kontakt: FB https://www.facebook.com/TrenerMaciolek/
IG https://www.instagram.com/tomq.bb
e-mail: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
TomQ-MAG
znasz blinga od nas z sfd? Kamil Szadkowski?
mysle, ze moglbys sie z nim skontaktowac, na pewno bardzo by ci pomogl

Jestem tutaj nowy, niestety, ale nie, jak można się skontaktować z tą osobą?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 100 Napisanych postów 6615 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 139497
zaloz temat w diecie, a nie w treningu... chudniesz poprzez deficyt kcal
na start wywal to carbo

i zamien twarog na inne zrodlo bialka, bo byc MOZE od niego puchniesz
ja np nie mam problemu z twarogiem

i poczytaj https://www.facebook.com/dontdocardio?fref=ts

Zmieniony przez - -blinG- w dniu 2014-11-10 19:16:34
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bcaa

Następny temat

bardzo chciałabym schudnąć - proszę o pomoc

Obnizka