Wzrost: 179
Waga: 73kg
Cel: dojście z masą do 80-90kg (długoterminowe)
Pompki mogę zamienić miejscami (zostawiajac przynajmniej 1 dzień przerwy) z treningiem z hantlami, kiedy akurat coś mi wypadnie.
Pon: klata+triceps
6x12 hantle rownolegle do ciała, wyciskanie
6x12 rozpiętki (słyszałem ze to ćwiczenie izolowane czy coś w ten deseń i nie bardzo się nadaje?)
6x12 hantle prostopadle do ciała, wyciskanie
8kg hantle do tego
6x12 prostowanie ręki w tył (w stawie łokciowym) siedząc
6x12 unoszenie rąk do pionu zza głowy stojąc
6x12 prostowanie rąk leżąc (zginął dotykam barku i prostuje)
6kg hantle do tego
Wt: pompki z aplikacja 100 push ups + podciągnięcia z aplikacji 100 Pull ups (chce trzymać formę z podciagnieciami i pompkami)
Środa: biceps+plecy
6x12 biceps chwyt młotkowy
6x12 biceps chwyt prostopadle do ciała
6x12 biceps na ławce skośnej
!do 4 serii drugiego ćwiczenia 8kg, potem 6kg(nie daje rady więcej)
6x12 wiosłowanie hantlami
6x12 unoszenie hantli jedna ręka z wyprostowanej ręki trzymając jedna nogę zginęła na ławce (tak wiem zagmatwany opis, ale nie znam poprawnej nazwy tego ćwiczenia)
6x12 (tutaj kompletnie nie wiem co dać)
Czw: pompki + podciągnięcia
Pt: tutaj powinny być nogi, mogę nauczyć się robić pistolety bo przysiadów robię maks 140, wiec ciężko będzie się zmęczyć robiąc po nawet 40, ale taka ilość na masę będzie za duża? Może napchać coś do plecaka i robić tez 6x12 z obciążeniem?
Brzuch mogę robić co drugi dzień tylko pytanie jaki trening polecacie. Jeżeli chodzi o formę to jak się napne to spokoje widać sześciopak jako taki, tyle ze od dawna nie robię i pytam się jaki trening będzie na obecnym etapie najlepszy dla mnie.
Sob: pompki + podciągnięcia
Niedz: wolne
Mam jeszcze pytanie. Rozumiem ze mam sprawdzić jaki ciężar maks przy jakim ćwiczeniu podnoszę i robić z 60-80% tego? Problem ze chyba mam za małe obciążniki żeby zrobić maks. 10kg to za mało.