Waga : 80 kg
Wzrost : 181
Cel treningowy : Masa
Staż treningowy na siłowni : Parę lat treningów w domu. Z różnym sprzętem.
Uprawiane inne sporty : Brak
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : 2 pary hantli, gryf łamany, gryf prosty, stojaki do przysiadów, ławka ze stojakami na gryf, ławka regulowana wolno stojąca, drążek przykręcony do ściany (nachwyt, podchwyt, neutral), uchwyty do pompek, gumy treningowe, ab-wheel, obciążenie do 160kg.
Dieta : Obecnie wychodzę powoli z redukcji dodając +100 kcal, początkowo cel wrócić do 2600 kcal.
Przeciwskazania medyczne : Brak
Zażywane suplementy : Kreatyna w dni treningowe 5g, omega, gaba + ashwa + zmb na noc. Witaminy B, witamina D. Sporadycznie żelazo od lekarza (oddaje krew).
Ostatnio przerabiany plan: https://www.sfd.pl/Ocena_treningu_dla_osoby_początkującej-t1210436.html
Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc): Przysiad 120 kg, Martwy 130 kg, wyciskanie 90 kg.
Obecnie wychodzę z redukcji i typowego treningu FBW i chciałbym przeskoczyć na coś w stylu Góra / Dół i wymyśliłem sobie takie cudo, ale nie do końca jestem przekonany co do wszystkich ćwiczeń i ilości serii w tygodniu. Ostatni rok spędziłem na progresach w martwym i przysiadach i zauważyłem niezłe efekty z tym związane, ale dalej moimi słabymi partiami są ręce oraz klatka piersiowa w tej kwestii, niezależnie co robię widzę bardzo małe przyrosty siły czy masy.