Hej,
Prośba o ocenę treningu.
Trochę o mnie:
- mam 33 lata
- wzrost 180 cm
- siedzącą pracę głównie z domu
- ważę około 88,4 kg
- tkanka tłuszczowa ok 23% (dane pochodzą z zegarka Galaxy Watch 6)
Moim celem jest zrzucenie tkanki tłuszczowej, poprawa siły w ćwiczeniach kalistenicznych, opanowanie Muscle-upa na kołach/drążku, opanowanie innych figur. Generalnie chcę znaleźć balans pomiędzy dobrym wyglądem, a sprawnością i siłą, która pozwala na opanowanie niektórych ćwiczeń, jak wcześniej wspomniany Muscle-up, front-lever itp.
Dotychczas ćwiczyłem cross + wolne ciężary/kaslistenika. Moim zdaniem mam zadowalającą masę mięśniową (oczywiście zawsze warto coś dorzucić), ale muszę to teraz odsłonić poprzez zgubienie nadmiaru tłuszczu.
Trochę o moich wynikach:
- podciągam się około 8 razy nachwytem
- dipy z obciążeniem 10kg+ na 8-12 powtórzeń
- ława to 80-85 kg na 6-10 powtórzeń
- siady ok 80 kg na 6-10 powtórzeń
Ćwiczę tak:
1. Poniedziałek, środa, piątek - góra
a. Pon i wt:
Superseria: podciąganie nachwytem 6+8 powtórzeń + Dipy 6-10 powtórzeń (do dipów dorzucam obciążenie) / 4 serie / przerwy 2-3 min
Superseria: pompki na kołach 10-12 powtórzeń + Podciąganie australijskie False Grip 8-12 powtórzeń / 2 serie / przerwy 2-3 min
Superseria: Triceps na maszynie + bicek + wznosy bokiem - wszystko po około 8-12 powtórzeń / 3 serie / przerwy 2-3 min
b. Piątek
Superseria: podciąganie na kołach false grip 3+5 powtórzeń + Dipy na kołach 6-8 razy / 5 powtórzeń / przerwy 3 min
Superseria: pompki na kołach 10-12 powtórzeń + Podciąganie australijskie False Grip 8-12 powtórzeń / 3 serie / przerwy 3 min
Superseria: Triceps na maszynie + bicek + wznosy bokiem - wszystko po około 8-12 powtórzeń / 3 serie / przerwy 2-3 min
Robię te superserie, gdyż zaoszczędzają mi czas. Ćwiczę rano przed pracą po spożyciu banana i szejka białkowego.
2. wtorek, czwartek - dół
- Przysiady - 4 serie - 6-8 powtórzeń
- wykroki - 1 seria - do upadku
- RDL - 4 serie - 6-10 powtórzeń
- jakieś jedno ćwiczenie na dwójki - 1 seria
- Superseria - brzuch + łydki - 5 serii
Kroki - cel 10k dziennie
Dieta
Pudełka 1900 kcal + dobijam bananem i dwoma szejkami białkowymi, co daje łącznie jakieś 2300 kcal może.
Zmieniony przez - Nieformalny w dniu 2025-06-02 11:21:18
Prośba o ocenę treningu.
Trochę o mnie:
- mam 33 lata
- wzrost 180 cm
- siedzącą pracę głównie z domu
- ważę około 88,4 kg
- tkanka tłuszczowa ok 23% (dane pochodzą z zegarka Galaxy Watch 6)
Moim celem jest zrzucenie tkanki tłuszczowej, poprawa siły w ćwiczeniach kalistenicznych, opanowanie Muscle-upa na kołach/drążku, opanowanie innych figur. Generalnie chcę znaleźć balans pomiędzy dobrym wyglądem, a sprawnością i siłą, która pozwala na opanowanie niektórych ćwiczeń, jak wcześniej wspomniany Muscle-up, front-lever itp.
Dotychczas ćwiczyłem cross + wolne ciężary/kaslistenika. Moim zdaniem mam zadowalającą masę mięśniową (oczywiście zawsze warto coś dorzucić), ale muszę to teraz odsłonić poprzez zgubienie nadmiaru tłuszczu.
Trochę o moich wynikach:
- podciągam się około 8 razy nachwytem
- dipy z obciążeniem 10kg+ na 8-12 powtórzeń
- ława to 80-85 kg na 6-10 powtórzeń
- siady ok 80 kg na 6-10 powtórzeń
Ćwiczę tak:
1. Poniedziałek, środa, piątek - góra
a. Pon i wt:
Superseria: podciąganie nachwytem 6+8 powtórzeń + Dipy 6-10 powtórzeń (do dipów dorzucam obciążenie) / 4 serie / przerwy 2-3 min
Superseria: pompki na kołach 10-12 powtórzeń + Podciąganie australijskie False Grip 8-12 powtórzeń / 2 serie / przerwy 2-3 min
b. Piątek
Superseria: podciąganie na kołach false grip 3+5 powtórzeń + Dipy na kołach 6-8 razy / 5 powtórzeń / przerwy 3 min
Superseria: pompki na kołach 10-12 powtórzeń + Podciąganie australijskie False Grip 8-12 powtórzeń / 3 serie / przerwy 3 min
Robię te superserie, gdyż zaoszczędzają mi czas. Ćwiczę rano przed pracą po spożyciu banana i szejka białkowego.
2. wtorek, czwartek - dół
- Przysiady - 4 serie - 6-8 powtórzeń
- wykroki - 1 seria - do upadku
- RDL - 4 serie - 6-10 powtórzeń
- jakieś jedno ćwiczenie na dwójki - 1 seria
- Superseria - brzuch + łydki - 5 serii
Kroki - cel 10k dziennie
Dieta
Pudełka 1900 kcal + dobijam bananem i dwoma szejkami białkowymi, co daje łącznie jakieś 2300 kcal może.
Zmieniony przez - Nieformalny w dniu 2025-06-02 11:21:18