Wszystkie ćwiczenia mają 2m przerwy, czasem ekstra pół minuty albo minutę jak robię nogi. Trenuję 6 dni w tygodniu, na końcu treningów dorzucam brzuch i cardio, zależy od dnia.
Ramiona i barki:
Cuban press 3 serie po 10 powtórzeń, to ćwiczenie rozgrzewkowe, mam problem z lewym barkiem
Uginanie na maszynie 4s do 10 powtórzeń superseria z
Wznosami bokiem, 15 powtórzeń 4s
Prostowanie ramion na wyciągu, 4s do 10 powtórzeń superseria z
Wznosami bokiem, 15 powtórzeń 4s
Superseria ze sznurem na wyciągu, 4 serie po 15 powtórzeń biceps neutrualnie, potem 4s po 15 powtórzeń prostowania zza pleców tricepsu
Odwrotne rozpiętki na maszynie 3s po 12 powtórzeń
Ogólnie jestem zadowolony ale chętnie zobaczę jakiekolwiek sugestie co do tego dnia
Nogi
Hack squat rozgrzewkowa seria plus 4 serie robocze do 10 powtórzeń
Glute kickback na maszynie 4 serie do 10 powtórzeń
Wyprosty nóg na maszynie 5 serii do 12 powtórzeń bądź upadku
Superseria 4 serie na łydkownicy do 20 powtórzeń plus 4 serie odwodzenia nóg na maszynie po 20 powtórzeń (nie ma ciężaru są tylko gumy).
Myślę że taki plan jest ok, po samych głebokich przysiadach na suwnicy ledwo mogę chodzić, glute kickback robię jako że mam zalecenia od fizjoterapeuty do rozwijania tego mięśnia, nie mam nic bepośrednio na dwugłowy i nie wiem czy powinienem coś dorzucać na to.
Klatka plus plecy,
Wyciskanie na maszynie, seria rozgrzewkowa i 4 robocze do 10 powtórzeń, robię to żeby mieć trochę odmiany od sztangi i hantel, również mój bark tak nie cierpi na tej maszynie
Rozpiętki 5 serii do 12 powtórzeń na maszynie
Ściąganie drążka na wyciągu 5 serii do 10 powtórzeń, moje ulubione ćwiczenie
Wiosłowanie na maszynie 4 serie do 12 powtórzeń
Unoszenie tułowia na ławce rzymskiej, 3 serie do 15 powtórzeń.
Ogólnie z tego dnia jestem najmniej zadowolony, mam wrażenie że zajmuje najwięcej czasu a nie jestem aż tak przetrenowany jak powinienem.
Jak pewnie zauważyliście nie mam ćwiczenia typu przysiad, martwy ciąg, wiosłowanie ze sztangą, to z powodu problemów z plecami, 2 fizjoterapeutów mi odradziło robienie cokolwiek z ciężkich ćwiczeń na kręgosłup, a że robię to dla swojego zdrowia głównie to zrezygnowałem.