To będzie Twój rok! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Trening FBW - ocena

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 280

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 23 dni Przeczytanych tematów 37
Siema wszystkim z góry dzieki za udzielone rady ;)
Aktualna waga 88 wzrost 180 wiek 22 lata
Staż: 2 miesiące siłownia splitem z kumplem + 1 miesiac hantlami w domu
Cel:Redukcja do 80kg ale zobaczymy co zniknie i ile tego jeszcze zostanie. Dieta ogarnieta waga leci w dół
Ocencie ewentualnie dajcie jakies poprawki w tym planie. Chciałem skupic sie na klacie plecach i barkach ale nie wiem czy czegos nie brakuje a może wręcz jest tego za duzo.
Chcialbym gdzies wcisnac martwy ale nie wiem zbytnio gdzie
Raczej staram sie dobic do 12 powtórzen ale jesli nie da rady w pierwszej to robie z lekkim zapasem a koncowa i moze przedostatnia jest do 0. Nie wiem czy dobrze robie nie ogarniam jeszcze jak działa progresja po prostu jak mogę dodać to dodaje i staram się żeby było po 12 w każdej serii

Na zdjęciu ucięło górę
1 dzień nad podciąganiem jest ławka płaska
2 dzien pierwsze jest podciąganie
3 dzień pierwsze jest ohp
Jakby było coś niejasnego postaram się jak najszybciej odpowiedzieć

Zmieniony przez - Wiciuuuu w dniu 2026-01-26 22:12:04

Zmieniony przez - Wiciuuuu w dniu 2026-01-26 22:21:01

Zmieniony przez - Wiciuuuu w dniu 2026-01-26 22:22:01
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6998 Napisanych postów 63158 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 786858
Nogi na sam początek, brzuch na sam koniec i na mikrocykl będzie w porządku. Brakuje mi tylko jakiejś formy martwego ciągu.
...
Napisał(a)
Początkujący
Dzięki bardzo. Nogi przełożę przed ramionami bo i tak mam dość silne a tak to zajadę się od początku. Mikrocykl to znaczy że jak zjadę z wagą i wejdę na masę to mogę push pull legs + dzień fbw ze sporą objętością tygodniową ? Czy może lepiej dołożyć do tego planu. Jak byś to zrobił ?
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6998 Napisanych postów 63158 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 786858
Może być taki podział tylko trzeba go sensownie poukładać. Choć jak już będziesz mieć 4 dni do dyspozycji to zrobiłbym klasyczny podział na push/pull.

Ja nogi polecam zawsze na początku bo są najbardziej wymagające w treningu i potrzebna jest świeżość.
...
Napisał(a)
Początkujący
Okej. Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Czy mogę robić takie typowo ciężkie wielostawowe ćwiczenia w przedziale powtórzeń
1-6? A później np łapy czy izolowane(w przyszłości) robić w przedziale 7-12? Ktoś kiedyś mi mówił że tak się nie robi bo regeneracja siada a ciężko mi znaleźć sensowne źródło wiedzy. Mam na myśli że na jednym treningu jakby co
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Można dla mnie nie ma problemu w takim podejściu. Rzadko trenuję małe partie w niskich zakresach biceps to minimum 5 powtórzeń więc nie widzę problemu.
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6416 Napisanych postów 79021 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773188
Wrzuć jeszcze raz cały plan treningowy uwzględniając zasadę największego zaangażowania dużych partii mięśniowych i bazowanie w pierwszej kolejności na ćwiczeniach wielostawowych/złożonych. Najlepiej jakby był on w formie wklejonego tekstu, w nie zdjęcia. W tej sposób nie jesteśmy w stanie skopiować i nanieść poprawek.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kolejność trenowania partii mięśniowych

Następny temat

Trening FBW - ocena

deynn show
Polecane artykuły