Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
286
Cześć, mam pytanie odnośnie sportów walki. Aktualnie pracuje w delegacjach 3 tygodnie w trasie, 1 tydzień wolny. Czy ma sens ten jeden tydzień zrobić z 3 lub 4 treningi pod rząd bokserskie lub mma? Indywidualne lub grupowe? W delegacji mogę ćwiczyć fizycznie, lub robić kondycje. Czy będą jakieś efekty?
Ewentualnie mogę powtarzać jakieś techniki w delegacji, walka z cieniem itp itd.
Zmieniony przez - kasik1994 w dniu 2023-06-09 22:51:42
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
347
Napisanych postów
622
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
6805
Chyba o to mu właśnie chodzi, jak mozesz tylko tak no to trudno nic innego nie zrobisz. I tak jak piszesz na delegacji bedziesz robić sobie troche walki z cieniem i bedzie ok
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
347
Napisanych postów
622
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
6805
No tak jak piszesz...niema lepszego wyjscia. Zobacz ile treningów jesteś w stanie zrobić w tygodniu w klubie żeby sie regenerować i tyle rób, Wiadomo że najkorzystniejsze są sparingi a pózniej 1na1 z trenerem lub zadania w parach, reszta treningu jest mniej rozwijająca. w Pozostałe 3 tygodnie walka z cieniem/lustro itd jak bedziesz przez 3 tygodnie robic siłowe i kondycyjne to tydzień przerwy na SW absolutnie nie cofnie rezultatów siłowo-kondycyjnych.
Zmieniony przez - Kury w dniu 6/10/2023 12:15:38 PM
Szacuny
15
Napisanych postów
27
Na forum
210 dni
Przeczytanych tematów
1104
Więcej sensu na sztukach walki mają treningi grupowe. Ja przez 2 miesiące trenowałam tylko w domu i zrobiłam w tym czasie fajny progres, ale już wcześniej miałam doświadczenie treningowe i w sumie skupiłam się wtedy na poprawie kondycji, luzu i techniki, więc się da, ale ogólnie to jak się chce sparować, to trzeba trenować w grupach i najlepiej nie cały czas w tych samych parach, a niestety ludzie też mają tendencję do trenowania z "ulubionym ziomusiem" i jeżeli trener nie zarządza zmian (a powinien), to należy tego samemu pilnować.
Zmieniony przez - Arya98 w dniu 2023-06-10 12:44:06