SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kalistenika i gumy oporowe - jak ułożyć trening?

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 288

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 33 Na forum 135 dni Przeczytanych tematów 739
Dzisiaj skończyłem mój pierwszy cykl treningowy i rozglądam się za następnym. Mógłby ktoś polecić mi coś fajny trening dla początkującego, który ma tylko gumę oporowa?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 929 Napisanych postów 55341 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336620
Z gumami wiele nie zdziałasz na dłuższą mete, ale gdybyś zdecydował się na zakup hantli to masz rozwiązanie na lata.
Zobacz jakie masz możliwości przy parze hantli:

https://www.sfd.pl/art/Trening/Trening_obwodowy_z_hantlami._Gotowe_plany_treningowe_dla_wszystkich_stopni_zaawansowania!-a5679.html

Kilka kilka ćwiczeń z gumami znajduje się w naszym atlasie: https://www.sfd.pl/art/Atlas_ćwiczeń-c24/

Masz jakiś konkretny cel czy tylko rekreacja? Jakie to gumy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 33 Na forum 135 dni Przeczytanych tematów 739
Cel mam następujący: poprawa sylwetki: mniejszy brzuch i mniej tłuszczu a więcej mięśni.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 929 Napisanych postów 55341 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336620
Gumy lepsze niż nic, ale niewiele lepsze. Myślisz o zakupie hantli?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
Szacuny 2338 Napisanych postów 30681 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 271298
A ile masz tych gum? Jakiś sensowny opór stawiają? Jak wyglądał Twój cykl obecny i czemu go kończysz?

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6406 Napisanych postów 77467 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 763622
Niestety, ale jak już wspomnieli w swoich wypowiedziach koledzy powyżej, same gumy oporowe są fajnym narzędziem do rozgrzewki, rehabilitacji, czy też elementem przydatnym do włączenia jako jedno ze sprzętów w planie treningowym, ale nie podstawą treningu. O ile dla osoby mocno początkującej będzie to jakiś element do uzyskania progresu, o tyle po kilku miesiącach niestety już nie będziesz w stanie tego zrobić.

Sugeruję w takiej sytuacji zastanowić się nad wyborem fitness klubu lub przynajmniej (jak ja tę chwilę) zainwestowania w jakiś podstawowy sprzęt.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening w domu - porady

Następny temat

Sprzet do domowej siłowni

WHEY premium