Jeszcze 2 lata temu prosiłem o pomoc w sprawie przybrania masy, było to po złamaniu nogi. Od tamtej pory skończyłem z piłką nożną. Co się okazało przez dwa lata przytyłem 22kg jest mi z tym źle i mam zamiar zebrać się i spalić ten fat

Waga : 92
Wzrost : 186
Obwód klatki : 108
Obwód ramienia : 37
Obwód talii : 94
Obwód uda : 65
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 23%
Aktywność w ciągu dnia : ruszam z pracą(fizyczna) i ćwiczeniami
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia , w DNT aero/HIIT
Odżywianie : lubię smażone

Cel : redukcja
Ograniczenia żywieniowe : soja
Stan zdrowia : lekka astma
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia, piłka nożna, bieganie
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : --
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
Zapotrzebowanie kaloryczne : 2900 kcal ucinam jakieś 500 kcal
BTW chciałem rozłożyć w ten sposób
B 184g/736 kcal
W 120g/480 kcal
T 131g/1179 kcal
Wyszło jednak tak że węgli jest troszkę więcej na rzecz tłuszczy (50g) ale nie wiem czy nie będzie za mało tych węgli jak jeszcze utnę bo jestem przyzwyczajony do dużych ilości WW. Tak więc będę ucinał stopniowo węgle na rzecz tłuszczy.
Mam zamiar w późniejszym czasie dokupić białko, witamin, omega 3 a w 5-6 tygodniu wejść na spalacz ale to daleka droga.
W posiłku 5 będę zamieniał twaróg z makrelą. Przed-treningowy i po-treningowy będę zamieniał z kaszą gryczaną, udka z kurczaka, ryby, wołowina( jeśli kaski starczy)
Plan treningowy:
Pon:siłownia
Wt:interwały
Śr:siłownia
Czw:interwały
Pią:siłowania
Sob: 40 min aerobów
Nied: odpoczynek
Siłownia są to lekkie ćwiczenia w domu nie posiadam za dużo sprzętu ale myślę że dam rade. Planem zajmę się później teraz prosiłbym o jakieś poprawki i rady dla mnie z góry dziękówa