SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Testosteron w normie, estradiol w zapasie....

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 157

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 30 lat Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 5
Witam,

Od jakiegoś czasu próbuje polepszyć swoją kondycję i sylwetkę na siłowni, niestety efekty nie są takie jakich bym oczekiwał. Od zawsze wydawało mi się że mogę mieć coś nie tak z hormonami ale dopiero ostatnio zdecydowałem się na badania które wykazują:

- estradiol 55,80 pg/ml (norma 11,80 - 39,80)
- testosteron 586 ng/dl (nor,ma 241-827)
- DHEA-S 296,1 (norma 34,5 - 568,90)

Mam 29 lat, 172cm wzrostu i waga ok 66kg. BMI się zgadza, lecz pomimo drobniejszej budowy ciała widzę łatwość otłuszczania brzucha, bioder, boczków, ud, a także niewielką ginekomastię (w sumie od zawsze) - na co wpływ ma domyślam się estradiol. Nie byłem na cyklu, nie brałem nic poza białkiem.

Pytanie - czy coś z tym można zrobić? Czy powinienem udać się na konsultację do lekarza, spróbować się leczyć zakupując jakieś leki, czy może uzupełnić badania o inne hormony?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 13941 Napisanych postów 63761 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 544872
Zbadaj również prolaktyne i panel tarczycowy. Podejrzenia gino potwierdź usg.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 30 lat Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 5
Niestety

P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 138,5 U/ml - norma < 60,0

P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) 333,4 U/ml - norma < 60,0

Progesteron (N55) 0,198 ng/ml norma 0,05 — 0,149



Nie wiem co to może być... ale chyba trzeba iść do lekarza...


Zmieniony przez - revenue99 w dniu 2019-08-28 18:55:24
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

W nadmiarze

aerofull