CZAS NA SPALANIE, ZGARNIJ -40% Z KODEM: BURN40
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Testosteron i estradiol

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 509

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 82 Wiek 48 lat Na forum 335 dni Przeczytanych tematów 1276
Witajcie. Pozwolę założyć sobie nowy wątek.
Może ktoś z Was poradzi podzieli się wiedza czy coś własnymi doświadczeniami na temat stosunku T/E2 . (Testosteron/estradiol)
Chodzi mi głównie o to przy jakich wartościach czujecie się dobrze - głównie chodzi mi tu o libido i ogólne samopoczucie (energia życiowa i chęci do działania)
U mnie :
teść 19.4 nmol/l
Estradiol 66 pmol/l

Innym razem (10mies temu) miałem
Teść 23.6 nmol/l
Estradiol 124 pmol/l

Zastanawiam się czy macie doświadczenia z niższym estro w stosunku do testo? Z góry dzięki za podzielenie się doświadczeniami własnymi

Czy ktoś przy takim układzie jak mój aktualny pokusił by się o jakieś IA ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 82 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2232
Aha noi z takich bardziej oczywistych rzeczy warto by też zbadać mocz, spermę na obecność bakterii, ewentualnie zbadać też płyn z prostaty.
1
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9232 Napisanych postów 83623 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 706950
To jest kwestia indywidualną . W Twoim wypadku nie widzę sensu stosowania IA

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 82 Wiek 48 lat Na forum 335 dni Przeczytanych tematów 1276
Nie zadziała to tak że wzrośnie trochę testo kosztem estradiolu? Oczywiście będę pilnować żeby estradiol nie spadł zbytnio. Miałem dość spory rozrzut na przestrzeni czasu jeśli chodzi o poziom E ale nie wyczułem momentu kiedy czuję się lepiej, więc nie wiem jeszcze jaki poziom jest dla mnie dobry. Szukam swojego libido ;)
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9232 Napisanych postów 83623 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 706950
Przy obecnym układzie lepiej obserwować samopoczucie i zrobić kilka pomiarów w odstępach czasu. Nie ma sensu sztucznie zbijać E2, bo jego zbyt niskie wartości mogą wywołać spadek libido, problemy z erekcją i gorsze funkcjonowanie stawów

...
Napisał(a)
Początkujący
Hmm.. co tu rzec. Lekarz przepisał mi aromek ;)
...
Napisał(a)
Początkujący
Stąd te moje pytania. 1 raz dziennie 1 tab... Jak czytam tu na forum i w necie to trochę głowa puchnie. Może być w tym jakaś ukryta logika? Raczej niektórzy biorą to w innych okolicznościach jak moje i przestrzegają że silne i zabija libido. ?? Facet mnie chyba nie lubi: D jak dotąd zezarlem 3 sztuki. Dla nauki i dobra ogółu chyba jutro pójdę zbadać poziom E2, test, wolny, ... Odstawić to lepiej?
...
Napisał(a)
Ekspert
Zbadaj jak teraz wygląda bo obawiam się że może być gorzej

...
Napisał(a)
Początkujący
Gdzieś czytałem że ogólnie to jest szansa na podbicie lh fsh i testo ta metoda ale ze to i tak lipa bo libio leży jak e2 zbity. Nie wiem jaki on miał plan ale przepisał mi aż 4 opakowania (!?) że jak nie będzie lepiej to ovitrelle.
.. ja tam bym teraz chciał HCG. Myślęlze to by mi pomhglo
...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12495 Napisanych postów 162055 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1241214
Siemka
Co do dawkowania letrozolu, taka ilosc stosowana jest glownie w leczeniu hormonalny raka piersi u kobiet, gdzie chcemy utrzymać praktycznie wyzerowane estrogeny. U mezczyzn taka ilosc moge byc mocno obciazajaca dla samopoczhcia, libido ale w dluzszej perspektywie i zdrowia.
Pamiętajmy również, ze postępowanie lecznicze znacznie rozni sie od tego, jak optymalizuja uklad hormonalny osoby na dopingu. Prawda jest taka, że nie istnieje jeden, uniwersalny "złoty stosunek" T/E2, który gwarantuje świetne samopoczucie i wysokie libido każdemu mężczyźnie. Jest to kwestia wysoce indywidualna. Co do letrozolu, tak sa badania, gdzie potwierdza sie to co napisales, ze letro pomaga uruchomic przysadke do wiekszej produkcji lh i fsh. Co do dawkowania....
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Witam. Eksperyment przyniósł efekty :D dla potomnych może się przydać.

Podbiło Lh i fsh i testo. Wziąłem 3 tabletki po 2.5 piątek sobota niedziela, dziś jest poniedziałek i już nie brałem. Dzień był fatalny. Wory pod oczami lekkie bóle głowy i w różnych miejscach, ogólne otępienie jak bym miał zejść :D

Estradiol oczywiście pod kreską. Ale zero jeszcze nie jest, nie wiem czy jeszcze będzie spadał

Erekcja dzis (poniedzialek) była możliwa, ale żebym tam miał do czegoś chęć to bym nie powiedział :D czuję się już jakby lepiej dołek miałem w okolicach 14-15 dziś, poniedziałek.

Teraz co mnie zastanawia to kiedy odbije estradiol, czy wybije wyżej niż był wyjściowo i jak szybko spadnie ta reszta. Liczę prawdę mówiąc na to że teść jeśli będzie spadał to powoli, natomiast estradiol obudzi moje libido jak pójdzie w górę. Planuje kolejny pomiar za tydzień albo kiedy poczuje się dobrze.

...
Napisał(a)
Początkujący
Jeszcze wartości PRZED aromkiem

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Badania hormonalne - interpretacja

Następny temat

Interpretacja wyników sprzed tygodnia i aktualne

fru
Polecane artykuły