Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
111
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
1675
Mam podobne pytanie tylko w troche innym kontekście.
Czy przy leczeniu zespołu niedoboru testosteronu, (np. 2-3 ng/mL) z zastosowaniem hormonalnej terapi zastępczej w ilości takiej, aby utrzymac stęzenie w surowicy w granicach norm, ma jakiś wpływ na blokowanie własnej produkcji tescia (komórki leydiga) oraz plemników ? Tym samym prowadząc do niepłodności ? Niby niedobór testosteronu prowadzi do bezpłodności, przyjmowanie testosteronu również (jak mi dziś powiedział lekarz) więc co w takiej sytuacji poczynić jeśli doskwierają objawy kliniczne typu brak motywacji, słabe libido i cała reszta, jednym słowem znacznie pogorszona jakość życia. Lekarz mówi ze nie wprowadzi HTZ bo nie może (w przypadku wystąpienia bezpłodności - on może trafić do więzienia tak mi powiedział) Ja mu powiedziałem że jeżeli nie wprowadzi to również może do tego doprowadzić, skonczyło sie na tym że na ten temat niczego konkretnego sie nie dowiedziałem. Powiedział zeby przyjsc za 3 miesiące jeśli wynik sie utrzyma to coś tam może sie w tym kierunku zrobi, z tym że teraz wynik mam juz w normie, co prawda norma jest od 2.8 do 8 ng/mL a ja mam 3,4 co w moim wieku (23 lata) wydaje mi się ze normą nie jest. Występują dodatkowo takie objawy jak problem z zarostem, rzadko się musze golić. Brak porannych wzwodów, brak energi motywacji tak jak pisałem powyżej. Robiąc badania miesiąc temu wynik teścia był w granicach 1,9 ng/mL
Szacuny
394
Napisanych postów
9627
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
133443
Wiem lodzianin ale właśnie nie sprawdziło się to. Krzykacz, korzystałem z tego ale w tych tematach są głównie własne opinie i przemyślenia forumowiczów a mnie chodzi o konkretne linki.
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
87174
Napisanych postów
355288
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1642251
tylko to jest temat rzeka,bo wiesz wszystko zależy od dawki,długości cyklu,indywidualnych predyspozycji,kolejna sprawa to czy jest podawane cyklicznie hcg,czy podawane jest non stop równolegle z testem itd
Szacuny
394
Napisanych postów
9627
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
133443
No tak, zgadza się. Tylko potrzebuję "naukowych" argumentów. Właśnie pamiętam o tych próbach antykoncepcyjnych w stanach, które się nie powiodły, no i musiały być prowadzone wtedy jakieś badania na ten temat.
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
Szacuny
11124
Napisanych postów
51316
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
lepiej dlą plemników/jąder jak podaję się hcg od początku do końca w małych dawkach czy duże shoty co 6 tyg ?
w jakich dawkach podaje się hcg jeśli chcemy lecieć cały cykl?