SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Temat stary jak świat? w/w

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1658

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 279 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1946
w/w 1.więc pytanie z działu węglowodany jakie po treningu zaraz po treningu.

2. Czy ktoś mmi może wrzucić linka do dzału w którym można pocztać na temat węgli prostych i tych złożony co jest co

korzystałem z "szukaj" ale tam jest taka ilość że pewnie do rana bym nic nie wyszukał dla siebie

Nie spodziewajcie się niczego po człowieku, który pracuje wyłącznie dla potrzeb własnego życia, a nie dla swego trwania w wieczności.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
podrecznik z chemi dla liceum ....
funkcje - podrecznik z biologii ...
temat stary jak swiat , odpowiedzi rowniez
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 279 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1946
Dzieki ale czytać książek to ja nie mam czasu ,wiem że to było tu na forum ale nie umie znaleźć tego konkretnego tematu.To chyba qazar coś naisał na tematy tych wegli

Nie spodziewajcie się niczego po człowieku, który pracuje wyłącznie dla potrzeb własnego życia, a nie dla swego trwania w wieczności.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1640 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 17343
ww proste, czyli takie po treningu to m.in : carbo, glukoza, wafle ryżowe, kleik z ryżu, miód

Wyważona dieta, to ciasteczka w obu rękach.
Zrobić coś z niczego.. ?!
http://www.sfd.pl/TEST:_Zrobić_coś_z_niczego.._MaSa_by_akk0_!-t592374.html
Zapraszam serdecznie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
glukoza jest to cukier prosty , nalezacy do aldoz . tworezy pierscienie w formie piranozowej ( nie wiem czy dobrze sformulowalem ) . ma wlasciwosci redukcyjne
fruktoza takze cukier prosty , rowniez z 6 wegli w czasteczce , ketoza . pierscien furanozowy . tez wlasciwosci redukcyjne
glukoza z fruktoza poprzez postaci endiolowe w roztworze moga w siebie wzajemnie przechodzic
maltoza jest dwucukrem zbudowanym z 2 czasteczek glukozy polaczonych wiazaniem alfa 1 , 4 glikozydowym. maltoza nadal posiada wlasciwosci redukcyjne . bodajze przez to ze w tej drugiejk czateczce glukozy jest wolna annomeryczna gupa przez co pierscien moze sie otwierac .
sacharoza z alfa glukozy i beta fruktozy . nie ma wlasaciwosci redukcyjnych poprzez polaczenie wiazaniem 1.2-glikozydowym ktore blokuje obydwie grupy annomeryczne w czasteczce sacharozy .
laktoza wystepuje w mleczku ;p ma wlasciwosci redukcyjne . sklada sie z galaktozy i glukozy polaczonych wizaniem beta 1 , 4 glikozydowym
skrobia , byly 3 odmiany . amyloza , amylopektyna i glikogen . lancuchy sa roznej dlugosci . w amylozie wziazxania alfa1.4 glikozydowe , w amylopektynie oprocz tych jeszcze alfa 1.6 glikozydowe . glikogen od amelopektyny pod wzgledem wzrou rozni sie chyba tylko czestszym wystepowaniem tego wizania 1.6 glikozydowego .

watpie ze o to ci chodzilo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
aha nie dodalem , skrobia to juz polisacharyd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 423 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3730
Amylopektyna ma zazwyczaj dłuższe i bardziej rozgałęzione łańcuchy, amyloza jest liniowa i rozpuszczalna w wodzie, glikogen różni się od amylopektyny jeszcze bardziej rozgałęzionymi łańcuchami
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dziwna sprawa ;/

Następny temat

diera dla maratonczyka

WHEY premium