...
Napisał(a)
Witam. Jestem osobą bardzo aktywną. Na siłowni trenuje już kilka lat , biegam oraz jeżdżę na rowerze. W skrócie jestem związany z sportem na maxa i wiem, że dopóki zdrowie pozwoli będę trenował ile się da. Na co dzień liczę kalorie i staram się zdrowo jeść , ale raz na jakiś czas zjem jakieś KFC czy kebaba , ale wiadomo nie można też wariować i odmawiać sobie wszystkiego podczas gdy nie jest się zawodowcem. To tak w skrócie o mnie. Niestety lubię też piwo i moje pytanie brzmi. Czy wypicie 3-4 piw raz na weekend ( np. sobota spotkanie z znajomymi ) lub 3-4 piw raz na dwa tygodnie wpływa na formę ? Wiadomo, że picie do kaca i nawalenie się wpływa , ale takie np. 3 - 4 piwa ? Wiadomo, że w wszystkich artykułach każdy kto go piszę będzie wrogiem alkoholu , ale no lubię browara... Oczywiście mowa tutaj o dniu nie treningowym czyli np. sobota....A jak wygląda sprawa u Was ? Pijecie piwo od czasu do czasu ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie wpływa .Najważniejsza w życiu jest równowaga
Żyj normalnie

1
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
flex1976Nie wpływa .Najważniejsza w życiu jest równowagaŻyj normalnie
Uważasz , że wypicie raz na tydzień 3-4 piw nie ma żadnego negatywnego skutku na formie ? Wiesz dlaczego pytam ? Bo jednak zależy mi na zdrowiu i w miarę zadbanej sylwetce którą aktualnie mam , ale nie ukrywam, że po tygodniu ciężkiej pracy mam ochotę czasami na te 3 zimne browary i generalnie np. często odmawiałem kumplowi z pracy , który zapraszał mnie na piwko z racji strachu , że wpłynie to źle na osobę trenującą. Oczywiście sport to całe moje życie i nie dopuściłbym do picia dużych ilości alkoholu bo znam siebie , ale po prostu czasami w sobotę ktoś mi piwko zaproponuje a ja często odmawiam.
...
Napisał(a)
flex1976Nie wpływa .Najważniejsza w życiu jest równowagaŻyj normalnie
Nic dodać nic ujac
1
...
Napisał(a)
Napisze na swoim przykładzie , uwielbiam smak piwa i od 20 lat weekend w weekend popijałem po 3-4 piwka za sobote i niedziele :D wiem wiem ze dużo ale lubiałem ( nie upijałem się ) wliczalem w bilans i żyłem :) od rok wypiłem może 3-4 piwka bo jakoś nagle mi obrzydło i nie pije wcale aktualnie . Mam wiecej kalorii na jedzenie na redukcji ale sylwetke robiłem dość dobrą nawet jak piłem piwa wiec jak koledzy wyzej :) napij sie jak lubisz
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Wszystko mozna polaczyc i zyc normalnie. Aczkolwiek mi sie lepiej trenuje kiedy odstawiam alkochol calkowicie i tak jak kolega mowi wyzej, wydaje te kalorie na jedzenie. Jesli alko wpada to sa to wakacje, a nie kazdy weekend.
Blog żywieniowy:
https://www.sfd.pl/[Blog]__althetic_Zabawa_w_kuchni-t1220363.html
...
Napisał(a)
Jak nie masz zawodów to sobie mozaesz strzelić piwko, nie popadaj w paranoje, jak to będzie z głową to nie zrujnuje Ci sylwetki
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ja tam nigdy alkoholu nie piłem, tyle co symbolicznie raz do roku na Sylwestra na przykład lampka szampana, ale jedyne co mogę powiedzieć, to potwierdzić słowa wyżej.To jak z dietą, wszystko z umiarem i jest git
Siła ponad wszystko
...
Napisał(a)
We wszystkim trzeba zachować umiar i równowagę, jeżeli będziesz trzymał sztywną dietę, jałową i niesmaczną to też szybko organizm będzie domagał się czegoś innego i głową w końcu nie wytrzyma i "puści", podobnie z alkoholem, jeżeli stosujesz z umiarem to jak najbardziej możesz spożywać, możesz potraktować jako cheat, a jak jesteś w okresie redukcji to po prostu wlicz sobie w bilans i zamknij pulę kcal, wszystko jest dla ludzi, sam kiedyś bardzo dużo odmawiałem spotkań właśnie ze strachu częściowo że będą namawiać na alkohol, niezdrowe jedzenie itp. i wolałem unikać, dzisiaj wiem że to było głupie podejście, trzeba po.prostu podejść do tego na luzie, nie robisz tego codziennie więc nie popsujesz formy jednym wyskokiem raz na jakiś czas tak samo jak jej nie zbudujesz w jeden dzień.
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Nie wiem czy da się więcej o alkoholu powiedzieć:
Zmieniony przez - Gorgor w dniu 2023-02-06 14:28:01
Zmieniony przez - Gorgor w dniu 2023-02-06 14:28:01
1
Szedł Jezus przez pole marchwi, przewrócił się i z marchwi wstał.
Polecane artykuły