CPM KCAL: 2526 – 1026kcal (całkowita przemiana materii)
WODA: 3700 – 4500ml
Węglowodany: 130 – 900g
Białko: 56 – 150g
Tłuszcze: 65 – 195g
DIETA:
DZIEŃ 1
ŚNIADANIE: Owsianka 100g na wodzie z owocami (np. jabłko, śliwka, gruszka, borówka, brzoskwinia).
II ŚNIADANIE: Omlet z 4 jaj z 10 migdałami i wiórkami kokosowymi z miodem lub dżemem bez cukru.
OBIAD: Filet z kurczaka 200g w sosie z musztardy z gorczycą, ryż basmati 100g, surówka
PODWIECZOREK: Serek wiejski 200g z ogórkiem kiszonym, pomidorem, cebulą, kiełkami i słonecznikiem.
KOLACJA: Sałatka grecka (kapusta pekińska, sałata lodowa, pomidor, ogórek kiszony, chudy ser chudy 150g, sos jogurtowy lub vinegret)
DZIEŃ 2
ŚNIADANIE: Twarożek 200g z 2 tostami razowymi i warzywami (pomidor, rzodkiewka, cebula, papryka)
II ŚNIADANIE: Łosoś wędzony 180g z mieszanką sałat.
OBIAD: Zawijaniec drobiowy 200g z brokułem, szpinakiem, kasza jaglana 50g, bukietem warzyw gotowanych.
PODWIECZOREK: Serek wiejski 150g z migdałami lub orzechami (10szt.)
KOLACJA: Sałatka z kurczakiem grillowanym 120g + kapusta pekińska, sałata lodowa, pomidor, ogórek, sos jogurtowy lub vinegret
DZIEŃ 3
ŚNIADANIE: Białka jaj gotowane 5szt, pomidor, cebula, sałata lodowa, przyprawy
II ŚNIADANIE: Fasolka szparagowa 200g, kiełki, słonecznik, papryka zielona, cebula, pomidor
OBIAD: Ryba lub kurczak 200g z brokułami gotowanymi
PODWIECZOREK: 100g szynki chudej z kurczaka lub indyka z migdałami 6szt, oliwkami zielonymi 5szt, sałatą lodową, ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, cebulą, przyprawy
KOLACJA: Ryba 200g z piekarnika lub grillowana lub na parze w pomidorach i cebuli z koperkiem