Szacuny
14
Napisanych postów
216
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2315
Witam,
tak jak w temacie i na wasze pomysły. Za niedługo wyjeżdżam na kilka dni wyjazd wtorek rano powrót piątek późne popołudnie.
Nie mam dostępu do kuchni także jedyne moje ciepłe posiłki to śniadanie i obiadokolacja, ale nie wiadomo jak to będzie wyglądać i czy będą to wartościowe posiłki.
Chce się od Was dowiedzieć jak mogę ,,przeżyć" przez te kilka dni aby jeść dobrze i nie chodzić głodny. Nie chce jeść żadnych fast foodów to więc jeśli chce coś ciepłego to pozostaje mi tylko jakaś knajpa, a tam jedzenie nie jest tanie.
Na razie wymyśliłem tylko dwa:
Masło orzechowe
Konserwy (tutaj ew. dodać twaróg i mamy pastę twarogową)
Liczę na Waszą pomoc, a zakupy robiłbym w jakimś supermarkecie czy sklepie spożywczym.
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
52544
Ani konserwy, ani masło orzechowe z ziemnych to niespecjalnie trafiony wybór. Osobiście stawiałbym np. na wędzoną rybę/mięso, nabiał np. w postaci mozzarelli, czy fermentowanych napojów mlecznych, ew. tatar + pieczywo, orzechy(nie ziemne), owoce i warzywa.
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Szacuny
3035
Napisanych postów
51764
Wiek
33 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349824
jak konserwę zrobisz sobie sam - w słoiku, to ok, masz pewność, że jest tam 100, nie 10% mięsa, masło orzechowe jeżeli zrobisz sam np z migdałów to ok, masz pewność, że to produkt dobrej jakości, nie słaby produkt z orzechów ziemnych.
Przepisy na jedno i drugie znajdziesz czy to na yt, czy to w kuchni sfd.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2013-09-16 13:04:05
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
14
Napisanych postów
216
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2315
Mam podany skład masła orzechowego więc powinien on się zgadzać, producentem jest felix. Konserwy nie wiem, ale są z Niemiec i smakują dużo lepiej niż te ,,nasze" polskie.
I mi nie chodzi o przepisy tylko o jedzenie które mogę ze sobą zabrać lub tam kupić i zrobić bez problemu w pokoju.
Szacuny
14
Napisanych postów
216
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2315
To wszystko co jem powinno być moje własne które sobie sam wytworzyłem? Idąc Twoim tokiem myślenia makaron i chleb powinienem sobie sam robić bo nie wiadomo co tam jest, wodę powinienem przefiltrowywać kilka razy aby czasem nie trafiła się jakaś bakteria, a o supach to już w ogóle nie mówię.
Szacuny
3035
Napisanych postów
51764
Wiek
33 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349824
tak, chleb najlepiej zrobić samemu, bo ciężko o dobry składem i smaczny, tak czy inaczej przeczytaj dokładnie jeszcze raz moją pierwszą wypowiedź, z naciskiem na drugą jej część, a potem złóż do kupy z wypowiedzią nr 2, bo nie zakumałeś nawet podstaw mojego toku myślenia.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2013-09-16 14:23:35
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
14
Napisanych postów
216
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2315
Będę musiał o tych orzechach poczytać. Właśnie dlatego napisałem ten temat aby ktoś mi powiedział co mogę jeść jeśli to co napisałem jest złe. Oczywiście bez kuchni, ale z tego co wiem jednak kuchnia ma być ale nie jestem pewien.