SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Oleofarm - Len Mielony

temat działu:

OLEOFARM

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6882

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez TomQ-MAG z działu Odżywki i Suplementy - OPINIE I ZDJĘCIA.
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12036 Napisanych postów 160428 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234369


Opis

- Niedrogi, sprawdzony preparat
- Posiada właściwości lecznicze
- Usprawnia proces trawienia i ułatwia wypróżnianie

Len mielony podwójnie odtłuszczony uzyskiwany jest ze specjalnej odmiany lnu złocistego.
Stanowi preparat spożywczy o wielu walorach odżywczych. Jest cennym źródłem łatwo przyswajalnych aminokwasów, substancji śluzowych, błonnika pokarmowego, mikroelementów, witamin z grupy B, jak również wielu innych niezbędnych dla organizmu składników.

Len mielony zawiera śluzy, błonnik pokarmowy, białko, lignany oraz składniki mineralne, witaminy z grupy B i witaminę E.
Śluzy pokrywają cienką warstwą błonę śluzową przełyku, żołądka oraz dwunastnicy i stanowią naturalną ochronę przed czynnikami drażniącymi oraz szkodliwym nadmiarem kwasu żołądkowego. Warstwa śluzu pokrywająca błonę śluzową przewodu pokarmowego utrzymuje się przez długi czas, jest odporna na działanie enzymów trawiennych i zatrzymuje szkodliwe związki oraz utrudnia ich wchłanianie.

Błonnik pokarmowy lnu pęcznieje w przewodzie pokarmowym, daje uczucie sytości, przyspiesza ruchy perystaltyczne jelit i ułatwia wypróżnianie. Zmniejsza wchłanianie cholesterolu.
Białko lnu jest lekkostrawne, łatwo przyswajalne i bogate w aminokwasy egzogenne, których organizm sam nie potrafi syntetyzować i muszą być dostarczane z pożywieniem.
Lignany mają działanie antyoksydacyjne, chronią przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Len mielony zawiera mniej tłuszczu niż tradycyjne siemię lniane dzięki temu jest mniej kaloryczny i nie ma charakterystycznego oleistego posmaku.
Uzupełnienie codziennej diety w substancje śluzowe o właściwościach powlekających i osłaniających przewód pokarmowy szczególnie w przypadku nadmiernego wydzielania soku żołądkowego (nadkwaśność), w stanach podrażnienia błony śluzowej przewodu pokarmowego. Ze względu na zawartość błonnika pokarmowego produkt może być także stosowany w przypadku zaparć i w otyłości.


Zalecane dawkowanie

1 łyżeczkę (5 g) lnu mielonego zalać szklanką gorącej wody lub mleka. Zamieszać i pozostawić do ostygnięcia. Spożywać 2 – 3 razy dziennie przed posiłkami. Można posłodzić lub posolić, dodać jogurt, płatki śniadaniowe, owoce, sok lub miód. Len mielony rozrobiony z niewielką ilością wody można dodawać również do zup, sosów i innych potraw zamiast mąki.


Wartości odżywcze

SKŁADNIKI AKTYWNE Len Mielony
Porcja 5g
Ilość porcji w opakowaniu 80
Opakowanie 2x200g
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna: 12,55 kcal
Białko 1,85 g
Tłuszcz 0,35 g
Węglowodany przyswajalne 0,50 g
Błonnik pokarmowy 1,85 g

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Oleofarm - Colosan Ex z probiotykami

WHEY premium