SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Omlet ze szpinakiem, serem i pieczarkami

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3545

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 97 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2581
Zauważyliście że jak się robi coś z tego co ma się akurat pod ręką wychodzą najlepsze dania? Dzisiaj zrobiłam właśnie taki śmietniczek na patelni i wyszło świetne :)

Składniki
Każdy dobiera pod swoją dietę.
jajka 2szt. (130g)
szpinak mrożony 80g
pieczarki 100g
ser 40g (u mnie ementaler pełnotłusty)
masło/oliwa do smażenia
ewentualnie przyprawy (nie użyłam, lubię naturalny smak jajek)

Przygotowanie
Wrzucamy pokrojone pieczarki na suchą patelnie.

W międzyczasie rozbełtujemy jajka w misce, dodajemy rozmrożony szpinak i pokrojony ser

Jak z pieczarek odparuje woda to dorzucamy do jajek i mieszamy, a na patelnie wrzucamy trochę tłuszczu.



Wylewamy na patelnie i smażymy pod przykryciem, jak już ser się trochę rozpuści i poruszając patelnią omlet będzie się przesuwał to wyłożyć na talerz.


Nie wiem jak na ciepło, ale na zimno jest pyszny, a jak ktoś tak jak ja nie lubi szpinaku to go prawie nie czuć.



Przy tej ilości zmiana sera na niskotłuszczowy nie robi dużej różnicy.

Smacznego

Zmieniony przez - OliwiaP w dniu 2012-06-22 09:49:40
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 466 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3014
jakie to ma rozbicie ba btw ?
wygląda smacznie pasuje zrobić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 97 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2581
BTW masz na dole postu w formie zrzutu z potreningu.pl
Wyszło 349kcal, 29g białka, 24g tłuszczu i 2g węgli, jeśli dasz niskotłuszczowy ser to jest 312kcal i 20g tłuszczu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kombinowałam z innymi warzywami i świetnie smakuje z kalafiorem i brokułem (ścięte górne części różyczek) z mniejszą ilością sera. Próbowałam też z serkiem brie ale według mnie z żółtym lepsze

Zmieniony przez - OliwiaP w dniu 2012-06-30 16:15:32
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pasta z wędzonych szprotek

Następny temat

Ostra jajecznica z tuńczykiem i dodatkami [100g białka, LC, zdjęcia]

WHEY premium