SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z kurczaka.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1152

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 390
Witam!

Mam takie pytanie bo w diecie mam posiłek: pierś z kurczaka, biały ryż i papryka.. I czy muszę pierś z kurczaka jeść gotowaną czy mogę paprykę i pierś podsmażyć na np. Oliwie z Oliwek czy nie mogę czy to zmieni wartości odżywcze kurczaka ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Możesz podsmażyć, byle nie w głębokim tłuszczu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 173 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 9348
Z reguły gotowane jest zdrowsze i przez gotowanie żywnośc nie traci tylu składników i mikroelementów co podczas smażenia nawet jeżeli smażyłbyś na oliwie z oliwek,więc ja polecał bym ci jednak gotować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Wiadomo, że gotowanie zdrowsze jest.
Ale też kiedyś chciałem być taki "prozdrowotny", że tylko gotowałem kurczaka. Na dłuższą metę niestety już mi wychodziło to nosem Oczywiście eksperymentowałem żeby zmieniać troszkę smak - curry, inne przyprawy itp itd. , ale już miałem z deczka dość.

Potem przerzuciłem się a pieczenie i tak zostało do dziś Piekę zarówno kurczaka jak i rybę Przypraw jest od groma, w piekarniku nieco inaczej smak rozchozdi się niż podczas gotowania.

Ale jeżeli mama robi mięsko "gyros" podsmażane - również bardzo chętnie przyjmę

WSZYTKO Z UMIAREM I WYCZUCIEM - NIE DAJ SIĘ ZWARIOWAĆ

Pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 173 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 9348
hmm no pewnie że przez poł roku nie można wcinać wyłącznie gotowanego kurczaka, ale pieczenie odbywa sie w temperaturze około 2x wyższej niż gotowanie a wtedy jak wczesniej pisałem uciekaja nam te cenne mikroelementy.Możesz w tygodniu gotować a w wekendy pozwolić sobie na pieczenie i smażenie z małą ilością oliwy lub podduszanie co jest w miare pośrednim sierodkiem.powodzenia :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
Ale czy tego ucieka aż tak dużo? Na pewno więcej...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 230 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1742
W którymś z numerów Kifa był ten temat poruszony.I zdecydowanie wygrało gotowanie na parze smażenia zas powinnismy unikać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 511
A jak gotować na parze, to jakie przyprawy polecacie ?

Wreszcie mam pieniądze na dietę :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
przyprawiać po parowaniu ziolami najlepiej mieszankami

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

2 pytania odnośnie płatków owsianych

Następny temat

Dieta dla Ektomorfika

WHEY premium