SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Źródło białk

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2533

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 75 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 702
Z tym, że chciałbym ochronić mięśnie. A więc muszę przyjąć w ciągu dnia odpowiednią ilość białka. W 6 posiłkach łatwiej jest je rozłożyć, niż wciskać w 3,4.

Spróbuję może tego łososia, może podejdzie przez tydzień, dwa.
Ewentualnie zjem 1 posiłek w pracy, a na drugi zapodam białko WPC.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 131
Tuńczyk w sosie własnym z puszki spróbuj.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30760
Thorgal, dajże spokoj. Wszystkim zacząłeś doradzać, co nie jest grzechem, ale masz mało praktycznej wiedzy - jak widać. Zamiast kurczaka wpc.

WPC mozna dodac, jak najbardziej, zwłaszcza po treningu gdzie organizm jest ogólnie osłabiony, by nie przeciążać zbytnio przewodu pokarmowego.

Ale jak jużwcześniej powiedziałem generalnie o posiłkach - kurczak nie jest jedynym źródłem białka i jest wiele sposobów by go przyrządzić.

Poza tym nie wiem w czym sery miałyby przeszkadzać

/pozdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 311 Wiek 45 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2251
Kolega narzekał na monotonię i szukał alternatywnego źródła białka dla drobiu i wołowiny, więc zaproponowałem Mu WPC, domyślając się, że polecając ryby, jaja, czy sery, nie odkryję przed Nim Ameryki, bo na 100% wszystko to jada już do tej pory. Poza tym skoro nie ma wystarczająco funduszy na wołowinę, to jakże ma mieć na łososia? Najlepiej niech sam autor się wypowie, czy inne pomysły były dla niego nowością, rozwiązującą problem monotonii. Poza tym nie chodziło o jako taką zamianę kurczaka na WPC tylko jako uzupełnienie.
Gorthin obejrzyj sobie ten wywiad http://tv.sfd.pl/Sławomir-Ambroziak,odcinek,2.aspx  około 5-7 minuty jest omawiana właśnie ta kwestia.



Zmieniony przez - _Thorgal_ w dniu 2011-08-21 20:49:50

Zmieniony przez - _Thorgal_ w dniu 2011-08-22 07:59:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 75 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 702
sery, ryby i jaja nie są dla mnie nowością. Sery i jajka są nieodłączną częścią mojego jadłospisu. No i do tego właśnie dochodzi pierś z kurczaka i indyka. I szukałem innego źródła białka. Z ryb jadłem łososia, makrele i tuńczyka (tego max 3 razy w tyg). Wołowina odpada absolutnie bo jest za droga.

Będę musiał poprzeglądać przepisy kulinarne i może one pomogą mi w powrocie do bezproblemowego zjadania piersi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2485 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 40634
Najlepiej spróbuj jeść tak piersi, żeby nie było ich widać. Gulasz/zupa, a najlepiej jakaś sałatka. U mnie się sprawdza za***iście kebab z piersią, podobny do tego https://www.sfd.pl/KEBAB_kulturysty,_czyli_urozmaicenie_montonnej_diety-t617720.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja polecam uda z indyka. Grubo zmielone lub pokrojone duszę z cebulką, grzybami i majerankiem. Inna wersja to po prostu pieczone uda indyka lub kurczaka. Przed przyrządzaniem wszystko obdzieram ze skóry - mniej tłuszczu i bardziej czuć przyprawy. Jak porównasz np w Vitalmaxie to uda z indyka mają rozkład BTW prawie jak cyc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 75 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 702
Dzięki Ludi, narobiłeś mi smaku na takiego kebaba. I da się zrobić takiego kebaba dla kulturysty! Spróbuję sam zrobić ciasto z mąki i jajek. Do tego pierś z kurczaka, przyprawy jakiś sos i trochę warzyw, zwinę w ciasto i powinno być pycha.

Tylko pytanie jak smakuje taki kebab na zimno? :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2485 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 40634
Ja zawsze tortille/naleśnik wrzucam chwilę na patelnie teflonową (bez oleju/oliwy), żeby był taki chrupki jak kupny

Zamiast majonezu lepiej smakuje jogurt naturalny+ np. sos sałatkowy czosnkowy z knorra.

Zmieniony przez - Ludi_ w dniu 2011-08-22 23:04:40
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

MOJA DIETA (PROBLEM Z DOBIERANIEM ILE GRAM POSZCZEGÓLNYCH POSIŁKÓW) PROSZĘ O POMOC !

Następny temat

Dieta na SAA

WHEY premium