...
Napisał(a)
Amylaza to czasami nie enzym trawienny produkowany w jamie ustnej? zamiast kanapki nie lepiej zjesc ryz z kurakiem? A zamiast gainera trzymac diete porzadnie?.. A glutamine w chlebie, zeby poczuc, to by trzeba bylo zjesc tego chleba bardzo, bardzo duzo.
...
Napisał(a)
Zmieniony przez - odp-SFD-pl w dniu 2011-03-29 09:01:18
Chcesz zrobić formę do lata? Wejdź: http://potreningu.pl/plany
...
Napisał(a)
EmLow - nie napisałem amylaza - tylko amyloza - a jest to różnica równie istotna jak pomiędzy lektazą (enzymem), a laktozą (cukrem mlecznym)
A glutaminę "poczuć" chyba w ogóle trudno . Jest to jednak aminokwas który występuje bardzo obficie w żywności, zwłaszcza w białkach pochodzenia zbożowego. Podawany drogą pokarmową jednak wychwytywany jest preferencyjnie i zużywany przez komórki nabłonka jelita cienkiego. Stąd między innymi ja np uważam iż suplementacja glutaminą jest mało sensowna.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-03-29 09:04:15
A glutaminę "poczuć" chyba w ogóle trudno . Jest to jednak aminokwas który występuje bardzo obficie w żywności, zwłaszcza w białkach pochodzenia zbożowego. Podawany drogą pokarmową jednak wychwytywany jest preferencyjnie i zużywany przez komórki nabłonka jelita cienkiego. Stąd między innymi ja np uważam iż suplementacja glutaminą jest mało sensowna.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-03-29 09:04:15
Polecane artykuły