SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jakość białka wołowiny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 939

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 81 Napisanych postów 872 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 104041
Witam,

ostatnio włączyłem do diety wołowinę - chude mięsko tzn. udziec i polędwicę. Zerknąłem na NutritionData i ku mojemu zaskoczeniu w rubryce PROTEIN QUALITY pojawiła się liczba 94 a nie jak oczekiwałem coś ok. 130-140 (jajko 136). Sami zerknijcie: http://nutritiondata.self.com/facts/beef-products/7388/2. Zawsze sądziłem, że krówka będzie miała wszystkie aminokwasy w komplecie a tu takie zaskoczenie . Chyba że źle interpretuję dane. Co o tym sądzicie? Źródło jest wiarygodne.

Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jedz śmiało.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 81 Napisanych postów 872 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 104041
Będę! Traktuję to bardziej jako ciekawostkę, niż jako fakt, przez który umrę.

Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Protein
20.6
g
41%
Tryptophan
136
mg

Threonine
825
mg

Isoleucine
939
mg

Leucine
1642
mg

Lysine
1745
mg

Methionine
538
mg

Cystine
266
mg

Phenylalanine
815
mg

Tyrosine
658
mg

Valine
1024
mg

Arginine
1335
mg

Histidine
659
mg

Alanine
1255
mg

Aspartic acid
1880
mg

Glutamic acid
3099
mg

Glycine
1257
mg

Proline
984
mg

Serine
813
mg

Hydroxyproline
217
mg

a jajco ma
Protein
13.6
g
27%
Tryptophan
180
mg

Threonine
601
mg

Isoleucine
726
mg

Leucine
1174
mg

Lysine
986
mg

Methionine
410
mg

Cystine
294
mg

Phenylalanine
735
mg

Tyrosine
539
mg

Valine
928
mg

Arginine
887
mg

Histidine
334
mg

Alanine
794
mg

Aspartic acid
1436
mg

Glutamic acid
1809
mg

Glycine
467
mg

Proline
554
mg

Serine
1050
mg

Hydroxyproline
~

Moim zdaniem na tyle ile transator mi dobrze przetlumazcyl to protein quality licza na podstawie odpowiednich proporcji miedzy aminokwasami, bo w wolowinie aminokwasy maja wieksza wartosc sprawdzalem tak pobierznie.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30760
Pewnie chodzi o białko wzorcowe, którym jest białko jaja kurzego. Niczym się nie przejmuj, krówka to badzo dobre mięcho.

/pozdr
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

carb cycling-redukcja.

Następny temat

40kg za 3 miesiące - na fachowym forum proszę o fachową opinię :)

WHEY premium