Szacuny
38
Napisanych postów
2551
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
31384
Na malym ogniu rob, wartosci bialka w prochu jak najbardziej sie licza, a co do miodu, to nie lepiej posmarowac juz gotowy placek? Tak bedzie lepiej, wysoka temp. na miod zle wplywa.
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
"Zdania na temat wrażliwości miodu na ogrzewanie i na warunki przechowywania są podzielone. Na ogół przyjmuje się, że ogrzewanie miodu w temperaturze wyższej od 60o C powoduje całkowite zniszczenie zawartych w nim substancji antybiotycznych. Poza tym uważa się, że miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.
"
Szacuny
15
Napisanych postów
580
Wiek
30 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
14495
smpa thx za odpowiedz :)
a wiec wyzuce go pewnie z tego placka , za to juz usmozaonego czyms posmaruje .
jakies dietetyczne nadzienia na placek znacie ? owoce niezbyt pasują ... chyba ze owoce i jakis jogurt naturalny , ale wiadomo idzie zima coraz mniej i drozej beda kosztowac owoce :((( xD