...
Napisał(a)
tak jeśli nie bedzie w panierce
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
a w niczym poprostu na teflonie z przyprawami masz dział kuchnia szukaj
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Swego czasu na jednym z for robiłem porównanie zawartości witamin w piersi z kurczaka i w zasadzie w dowolnym innym produkcie, losowo wybierałem. Miałem z tym małe kłopoty, ponieważ pierś z kurczaka praktycznie w ogóle nie zawiera witamin ani soli mineralnych. Ciężko porównać ilukrotnie lepsze jest coś, co ma jakąś wartość od czegoś, co tej wartości w ogóle nie posiada.
Pozostaje kwestia białka. I tu już trzeba odpowiedzieć na pytanie, ile białka potrzeba osobie uprawiającej daną dyscyplinę sportu. Biorąc pod uwagę, że są mistrzowie olimpijscy w kulturystyce wciągający 1 gram białka na kg masy ciała, oraz to, że szpitale mamy zawalone osobami chorymi na skutek przedawkowania białka (choroby cywilizacyjne), można się zastanowić jaki w ogóle jest sens wciągania tych piersi z kurczaka.
Prawdę mówiąc, uważam, że to jest forumowi mit. Każdy poleca te piersi, ale to chyba zadziałało na tej zasadzie, że kiedyś ktoś sobie wymyślił "o, smakuje mi, więc na pewno jest dobre", a reszta po nim powtarza. No bo też im smakuje, a jak smakuje, to musi być zdrowe, no nie?
Jest szereg badań, które wykazały, że na dietach z większą ilością białka jest nieco większy przyrost mięśni.
ALE
Czy są chociaż jedne badania, w których białko w ilości powyżej 1,4 gram na kg masy ciała wykazało jakiekolwiek większe przyrosty, pod warunkiem, że zachowana została odpowiednia ilość kalorii? Widziałem już szereg badań sponsorowanych przez producentów odżywek witaminowych, gdzie porównywano ludzi jedzących 1 gram białka na kg masy ciała i 2,5 gram na kg, ci drudzy oczywiście mieli większe przyrosty. Czego nie napisano - ci pierwsi mieli 2500 kcal w diecie, drudzy 3500 kcal.
Zmieniony przez - tommo666 w dniu 2010-01-19 11:51:33
Pozostaje kwestia białka. I tu już trzeba odpowiedzieć na pytanie, ile białka potrzeba osobie uprawiającej daną dyscyplinę sportu. Biorąc pod uwagę, że są mistrzowie olimpijscy w kulturystyce wciągający 1 gram białka na kg masy ciała, oraz to, że szpitale mamy zawalone osobami chorymi na skutek przedawkowania białka (choroby cywilizacyjne), można się zastanowić jaki w ogóle jest sens wciągania tych piersi z kurczaka.
Prawdę mówiąc, uważam, że to jest forumowi mit. Każdy poleca te piersi, ale to chyba zadziałało na tej zasadzie, że kiedyś ktoś sobie wymyślił "o, smakuje mi, więc na pewno jest dobre", a reszta po nim powtarza. No bo też im smakuje, a jak smakuje, to musi być zdrowe, no nie?
Jest szereg badań, które wykazały, że na dietach z większą ilością białka jest nieco większy przyrost mięśni.
ALE
Czy są chociaż jedne badania, w których białko w ilości powyżej 1,4 gram na kg masy ciała wykazało jakiekolwiek większe przyrosty, pod warunkiem, że zachowana została odpowiednia ilość kalorii? Widziałem już szereg badań sponsorowanych przez producentów odżywek witaminowych, gdzie porównywano ludzi jedzących 1 gram białka na kg masy ciała i 2,5 gram na kg, ci drudzy oczywiście mieli większe przyrosty. Czego nie napisano - ci pierwsi mieli 2500 kcal w diecie, drudzy 3500 kcal.
Zmieniony przez - tommo666 w dniu 2010-01-19 11:51:33
Nigdy nie myśl o drugim miejscu.
VEGE POWER!
...
Napisał(a)
40 minut???jak sie zagotuje woda to wrzuc na 10 minut cyca i dopraw jak tam chcesz.pozdro
Poprzedni temat
pierś z grilla, macie jakies przepisy??
Następny temat
Redukcja, a zarazem rzezbienie i przyrost sily.
Polecane artykuły