SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

mrożenie żywności po obróbce termicznej

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3186

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 62 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 424
Witam serdecznie,
nie wiem czy temat juz był czy nie, ale postanowiłem go napisać.

Otóż jadę zaraz do marketu:)i chcę porobic mrożonki, porcje mrożone, taka mieszanka kasza,ryz,makaron(wszystko gotowane)+warzywa fasola, marchew gotowana, fasola zielona, kukurydza,brokuły itp+ łużka otrębów przennych, oraz porobić porcje po około 400gram i pomrozić je żeby na tydzień mieć spokój z gotowaneim:)
i tu moje pytanko:
czy mrożenie mam na mysli do około 2 tygodni nie żadne miesiące, wpływ ajakoś na strawność?i obniżenie przyswajalności składników?
bo zastanawiam sie czy nie dodac tutakj też miesa od razu i zamrozic wszystko juz ugotowane aby pózniej tylko odgrzewać, prosze o odpowiedź osoby, które maja jakieś pojęcie o tym.
Wydaje mi sie ze nie ma to absolutnie wpływu na to co napisałem, leczco najwyzej dochodzi tu do rozpadu struktury komórkowej podobnie jak w przypadku obróbki temicznej, któa nie powinna miec wpływu na strawność a juz tym bardziej na wartosc biologiczną pokarmu.

takie sposoby przygotowania żywności sa moim zdaniem rewelacyjne, oszczędzasz czas i pieniądze:)

moge wrzucic foty jak to przygotuje:)bo z pewnoscią bedzie fajnie sie prezentować:)
w takich porcjach jest kompletny pełnowartościowy posilek, zwłaszcza dla masserów:) dodać mozna do tego podczas odgrzewania zdrowe oleje.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
nic sie nie stanie mozna mrozic tylko w smaku bedzie troszke gorsze ale tak to ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 219 Wiek 34 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37815
poka foty;)

ja sie zastanawiam np żeby na raz 3kg kuraka zrobić pomorozić
i mieć na tydzień
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 566 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4434
Szczelny pojemnik i najlepiej min -20 Stopni. wartości jak piszesz nie traci, ale tak jak koleś pisał smak będzie gorszy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
ja to piers kupuje po 5-10kg porcuje i mroze i jest dobra
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

czy dieta na rzeżbę to dieta na redukcję?

Następny temat

dieta dla 8,5 rocznej dziewczynki-40kg

WHEY premium