SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

trening rano + dieta <pomocy>

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1307

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 232 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6656
Witam. problem polega na tym ze treningi mam rano dlatego też śniadanie jest też posilkiem przedtreningowym. oto moja propozycja

1. Śniadanie(przedtreningowy) godz 9:00
-100g platkow owsianych
-500 ml mleka
-1 jajko
-pomidor
-30 gram ostrowi (okolo 24 gramy bialka)

2.Zaraz po treningu godz 11:30
- 2 banany

3. obiad okolo 14:30
-filet z kuaraka 200g
-ryż 100g
-jakieś warzywka
-oliwa z oliwek

4.drugi obiad 18:00
-250g makaronu durum
-200g twarogu półtłustego
-warzywka

5. kolacyjka
-200g pełnoziarnistego pieczywka
-twaróg/pierś z kuraka/inne smarowidła;p
-warzywka

6. przed snem
-200g twarogu
-oliwa z oliwek


Problem jest szczegolnie z posiłkiem po treningu bo o 12:00 mam zajecia na uczelni i koncze o 14 a nie mam tam przerwy żeby cos zjeść(2h wyklad). Prosilby o rozwiązanie tego problemu. dodam też że oprocz tego wypijam okolo 1 litr mleka i zagryzam bakalie jak mnie zacznie głód ciągnąc;p

Prosiłbym też o wyrozumiałość bo nie jestem znawcom;p

i jeszcze jedno pytanie: jak to jest z tym potreningowym? Zaaz po treningu należy zjeśc lekki posilek i dopiero troche pozniej normalny czy odrazu można zjeśc pożądny obiad? I co to jest carbo bo nie umiem tego skumać;p

Jeżeli codzi o suple to mam dostęp do tabletek omega 3 i wpc ostrowi

Dane:
wiek:21
waga:84
wzrost:183
cel:masa
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 232 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6656
i jeszcze jedno: moge jeśc owsianke lub owsiane omlety wiecej razy dziennie niz tylko na sniadanie? bo calkiem dobrze mi wchodzą i sa szybkie w przygotowaniu. oczywsicie dodawalbym jako zrodlo bialka odywke albo twarog albo co innego;p

A jeżeli ktos sie orientuje to prosilbym o dpowiez na nurtujace mnie pytanie. Ostatnio w tesco znalalzem wyjatkowo tanie platki owsiane. zauwazylem ze inne jednak sa "błyskawiczne". producent zapewnia ze jest z nimi mniej roboty. Pytanie lepiej kupowac te tansze zwykle platki owsiane czy te "błyskawiczne" renomowanych firm które sa troche drozsze? Obecnie kupile blyskawiczne platki kupiec

Zmieniony przez - Mastah88 w dniu 2009-03-15 02:38:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 148 Wiek 5 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14413
pod wzgledem zjadliwości to robiąc omlet zapewne i tak miksujesz wszystko w jedną masę więc nie ma większej różnicy jakich płatków używasz, ale juz zalewając płatki wodą czy jak ktoś woli mlekiem lepiej stosować płatki owsiane zwykłe, niezmielone bo lepiej nasiąkają i łatwiej je zjeść niż taką papkę z błyskawicznych, w takie płatki zaopatrzam się właśnie w Tesco - kosztują jakies 1.49zl za 400g
a co do przyswajalności to gdzieś czytałem na forum, ze błyskawiczne maja wyższy indeks glikemiczny kolo 80, zwykle maja kolo 50 oraz w czasie przetwarzania błyskawiczne tracą ważne składniki, najlepsze będą tutaj płatki górskie (najtwardsze i wymagaja dłuzszej obr. termicznej )

tutaj zacytuję kolegę marka.c:
górskie tym róznia sie od zwykłych , że : kroi sie obłuskane ziarna owsa, odsiewa z mączki, sortuje na sitach, dodatkowo oczyszcza, paruje i teraz lezakuje by wyrównać wilgotnośc , dalsze zabiegi sa takie same jak w zwykłych.
sa one znacznie twardsze niz zwykłe maja też niższy i.g.( nie da sie ich jesc bez obr. termicznej)
przy prod. błyskawicznych stosuje sie intensywną obróbkę hydrotermiczna przy użyciu pary wodnej pod duzym cisnieniem. produkuje sie je z krajanki o okreslonej srednicy, krajannka jest dodatkowo traktowana parą wodna co znacznie powyższa wilgotnosc, błyskawixczne tez sa dodatkowo przesiewane by oddzielic jak nawiekszą ilosc łuski i innych zwiazków twardych zawierajacych błonnik. dodatkowo odsiewa sie jeszcze zbrylone cząsteczki krajanki , by były takie platki jak najmiększe i badawały sie do sp[ozycia na sucho , bez obr. term.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

spalanie brzucha

Następny temat

PYTANIE CO DO DIETY

WHEY premium