Szacuny
8
Napisanych postów
4069
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
44515
i tak kazdy bedzie robic po swojemu
IMO takie dyskusje nie maja konca bo kazdy zostanie raczej do konca przy swoim
osobiscie kiedys pilem duzo mleka pow. 1l. dziennie, a od jakichs paru miesiecy nie wypiłem nawet szklanki i narazie nie widze jakichs szczególnych zmian
Szacuny
27
Napisanych postów
4672
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
31505
Wszystko jest tak jak ci napisali wyżej
A jeśli chodzi o te tłuste ryby, tłuste mięso to chodzi o to że tłuszcz spowalnia wchłanianie białka Więc np. jak byś jadł tuńczyka i do tego jakiś tłuszcz to tak jak byś jadł tłustą rybę Teraz już chyba rozumiesz
Szacuny
23
Napisanych postów
2614
Wiek
34 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17596
więcej cukru niz bialka.
generalnie moze zle sie wyrazilem piszac "nie traktowalbym jako zrodla bialka",chodzilo mi o to ze ja bym nie uzywal mleka z myślą "wypije mleko to dojdzie mi 10g białka w bilansie",a uzywal je jako dodatek do owsianych itp.
jest to jednak tylko i wyłącznie moja opinia,kazdy ma prawo do swojej.
Zmieniony przez - Majbah w dniu 2008-10-23 20:33:33
Szacuny
82
Napisanych postów
1910
Wiek
4 lata
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
29229
Wcale mleko nie jest najgorsze. Z mlekiem związane są pewne mity np. jedne mówi o tym, że mleko otłuszcza. Lyle McDonald już wyjaśnił, że to mit: https://www.sfd.pl/Laktoza-t221595.html Z kolei laktoze spokojnie można traktować jak fruktozę i spożywać jej 50g(=1l mleka) dziennie. Wapń ma bardzo pozystywny wpływ na utratę tkanki tłuszczowej,a mleko jest jego doskonałym źródłem. Białka mleka ze względu na optymalne proporcje miedzy zawartymi w nich aminokwasam mają wysoką wartość biologiczną.