Unormowałem także mniej więcej stosunek zapotrzebowania do właściwie zjadanych składników, gdyż poprzednio obydwie wartości odbiegały od siebie. Zastosowałem ujemny modyfikator kaloryczny przy redukcji i wyszło coś takiego jak w poniższym schemacie. Treningi umieszczone tak jak w poprzednim wariancie. Byćmoże nie ma dużych zmian ale skupiłem się na zastosowaniu porad i tyle ile byłem w stanie uwzględniłem je. Z obiadu zamiast "pierś z kurczaka" znalazło się stwierdzenie "białe mięso" żeby nie pisać oddzielnie dla ryb, a oddzielnie dla indyka, kurczaka. Czasami wprowadzane będą pewne urozmaicenia właśnie przy okazji posiłku obiad - jakaś zupa czy coś w tym stylu, ale mam nadzieję, że nie zepsuje to całości (jak już wspomnieliście wcześniej).
Przepraszam za formę i utrudnienia w rozczytaniu. Całość ma format:
nazwa posiłku
numer - nazwa - ilosc w gramach - białka - węglowodany - tłuszcze - kalorie
na dole każdego suma z posiłku
na samym dole podsumowanie całościowe
Śniadanie
LP Nazwa Ilość [g] Białka Węglowodany Tłuszcze Kalorie
1 Chleb razowy 60 3 27 1 134
2 Ser myśliwski 40 10 0 9 119
3 Pomidor 60 0 1 0 9
4 Jaja gotowane 120 11 0 8 130
5 Herbata --- --- --- --- ---
Suma 24 28 18 392
Posiłek II
LP Nazwa Ilość [g] Białka Węglowodany Tłuszcze Kalorie
1 Chleb razowy 30 2 13 1 67
2 Szynka z indyka 40 7 0 0 33
3 Sałata 30 0 0 0 3
4 Orzechy 30 5 3 18 193
Suma 14 16 19 296
Posiłek III
LP Nazwa Ilość [g] Białka Węglowodany Tłuszcze Kalorie
1 Serek wiejski 200 22 4 10 194
Suma 22 4 10 194
Obiad
LP Nazwa Ilość [g] Białka Węglowodany Tłuszcze Kalorie
1 Ryż brązowy 100 7 68 2 322
2 Białe mięso 200 43 0 3 198
3 Sałatka jarzynowa 100 2 9 16 192
4 Oliwa / olej do sał. --- --- --- --- ---
5 Herbata --- --- --- --- ---
Suma 52 77 21 712
Kolacja
LP Nazwa Ilość [g] Białka Węglowodany Tłuszcze Kalorie
1 Ser twarogowy 140 27 4 0 138
2 Sałatka jarzynowa 100 2 9 16 192
3 Herbata --- --- --- --- ---
Suma 29 13 16 330
Suma/zapotrzebowanie 141/166 138/120 84/83 1924/2190
Pozdrawiam i dziękuję
Inf0-
Zmieniony przez - Inf0- w dniu 2007-05-30 15:53:48