...
Napisał(a)
Potrzebuje przepis na placki węgierskie a konkretnie na sos, bo placki to jak palacki. Chodzi o taki z przecierem pomidorowym, szukałem na necie, ale jest albo bez przecieru albo z ketchupem ??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ja robie z pomidorami w puszce ! interesuje cie taki ?
Zmieniony przez - Zdenek_SB w dniu 2007-02-03 13:56:59
Zmieniony przez - Zdenek_SB w dniu 2007-02-03 13:56:59
tylko jeden klub
kocham aż po grób...
...
Napisał(a)
hmm,to chyba niezbyt zdrowe jedzonko,ale od czasu do czasu
a co do sosu, znalazlam cos takiego w necie
składniki:
70 dkg wołowiny
1 cebula
1 czerwona papryka
60 dkg pieczarek
3 ząbki czosnku
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
przyprawy: wegeta, maggi, listek laurowy, ziele angielskie, papryka słodka mielona.
przygotowanie: Mieso pokroić w dużą kostkę, zrumienić na tłuszczu, przełożyć do garnka.
Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać do mięsa i zalać wodą.
Dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego oraz przyprawy. Gotować ok. 1 godziny.
W tym czasie podsmażyć na złoty kolor pieczarki, , zmiażdżyć czosnek i dodać do sosu.
Całość gotować w sumie 1,5 do 2 godzin. Zaprawić mąką.
10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę podsmażoną chwilkę na oliwie.
Sos jest wspaniały do pieczonych ziemniaczków lub placków po węgiersku. Smacznego!
a co do sosu, znalazlam cos takiego w necie
składniki:
70 dkg wołowiny
1 cebula
1 czerwona papryka
60 dkg pieczarek
3 ząbki czosnku
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
przyprawy: wegeta, maggi, listek laurowy, ziele angielskie, papryka słodka mielona.
przygotowanie: Mieso pokroić w dużą kostkę, zrumienić na tłuszczu, przełożyć do garnka.
Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać do mięsa i zalać wodą.
Dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego oraz przyprawy. Gotować ok. 1 godziny.
W tym czasie podsmażyć na złoty kolor pieczarki, , zmiażdżyć czosnek i dodać do sosu.
Całość gotować w sumie 1,5 do 2 godzin. Zaprawić mąką.
10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę podsmażoną chwilkę na oliwie.
Sos jest wspaniały do pieczonych ziemniaczków lub placków po węgiersku. Smacznego!
www.pajacyk.pl
-----------------------------
----------------------------
...
Napisał(a)
Ja robie całkiem podobnie tylko zamiast przecieru - pomidory wpuszce a mieso z kurczaka ( zdrowsze ) i papryka ostra ( bo to węgierskie przeciez ) !
Zarcie nie za zdrowe ale jakie dobre
Sog za Twoj przepis - Spróbuje
Zmieniony przez - Zdenek_SB w dniu 2007-02-04 13:34:29
Zarcie nie za zdrowe ale jakie dobre
Sog za Twoj przepis - Spróbuje
Zmieniony przez - Zdenek_SB w dniu 2007-02-04 13:34:29
tylko jeden klub
kocham aż po grób...
Polecane artykuły