Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
966
Cześć,
jako ze przerabiałem już kilku producentów i nie chce kupować kolejnego produktu, który wyląduje w koszu, czy ktoś znalazł produkt białkowy który po dodaniu do koktailu nie jest wyczuwalny jak jakaś mąka ? Stosowałem już kilku producentów i ciągle czuć w smaku jakbym dodał mąki.
Prośba o opinie na ten temat.
Szacuny
14676
Napisanych postów
53181
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400650
Witaj, białka wegańskie nie są zbyt popularne, więc obawiam się, że będziesz musiał sam przetestować różnych producentów. Chyba, że znajdzie się ktoś z takimi doświadczeniami?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12034
Napisanych postów
160423
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1234343
ogolnie problem jest taki, ze zazwyczaj bialka tego typu oparte sa na proteinach ze zrodel, ktore rowniez obfituja znaczace ilosci blonnika, czy weglowodanow zlozonych. bialka z grocgu czy bialka sojowe beda niestety posiadaly konsystencje wlasnie wyczuwalnej maki w skladzie, pomimo, ze ich rozpuszczalnosc jest dosc dobra. nie wiem jak obecnie sprawuja sie bialka konopne. ryzowe rowniez z tego co kojarze posiadaja konsystencje maczyta w swoim skladzie. taka niestety jest charakterystyka protein tego typu
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6265
Napisanych postów
76012
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754743
Niest, ale będziesz czuł tego typu mączny posmak bez względu na firmę. Jest to całkiem normalne w przypadku białka pochodzenia roślinnego. Mniej więcej tak samo jak puszystość proszku w przypadku białka kazeinowego. Osobiście ich nie pijam, więc ciężko mi określić, w którym wyczuwalny jest on mniej, a w którym bardziej. Być może dobrym rozwiązaniem będzie zakup osobno białka grochu, ryżowego, konopnego, sojowego i na ich podstawie przetestuj, które odpowiada Tobie najbardziej. Ciężko tutaj o inne rozwiązanie.