SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tarta budyniowo-szarlotkowa

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2166

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
TARTA BUDYNIOWO-SZARLOTKOWA

SKLADNIKI:

Na spod:

- 90g maki kokosowej
- 2 jaja
- 15g rozpuszczonego masla / oleju kokosowego

Warstwa budyniowa:

- 125g twarogu chudego
- 1 jajo
- 50g jogurtu greckiego
- 35g budyniu waniliowego bez cukru (jedno male opakowanie)
- 15g erytrytolu

Warstwa szarlotkowa:

- 250g startych jablek
- 10g erytrytolu
- cynamon

WYKONANIE:

Spod: make kokosowa przesiewamy przez sitko. dodajemy jaja oraz tluszcz. calosc zagniatamy na ciasto. gotowe, zawijamy w folie spozywcze i wkladamy do lodowki na min. 15 minut. po tym czasie "wyklejamy" ciastem, wczesniej natluszczona, forme do tarty, nakluwamy ciasto widelcem i wkladamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
Warstwa budyniowa: wszystkie skladniki blendujemy do uzyskania jednolitej masy. na upieczony spod przekladamy mase, rownomiernie rozprowadzamy i wkladamy z powrotem do piekarnika na 15-20 minut.
Warstwa szarlotkowa: jablka myjemy, obieramy i scieramy na tarce o grubych oczkach. dodajemy erytrytol oraz cynamon wedle uznania. jablka dusimy pod przykryciem, na malym ogniu, przez czas pieczenia warstwy budyniowej. gdy pierwsza warstwa jest gotowa, rozprowadzamy jablka na wierzchu naszej tarty i ponownie zapiekamy przez 15 minut. po tym czasie calosc studzimy i wkladamy do lodowki na minimum kilka godzin, poniewaz najlepiej smakuje na zimno.


Makro dla calej tarty: bialko: 60g ; tluszcze: 42g ; weglowodany: 51g ; kcal: 822
Makro dla jednego kawalka (dzielac na 8 czesci): bialko: 7,5g ; tluszcze: 5g ; weglowodany: 6g ; kcal: 99


SMACZNEGO


3

when im going to do some mountaineering actually im going back home

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94128 Napisanych postów 363965 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667697
Omomom po co na tyle dzielic
Wyglada mega

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 7 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 702
lodzianin1 Dokładnie to samo pomyślałam :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214361
smakowicie wygląda i dobre makro

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Poszukuje przepis na mięso mielone na vogu

Następny temat

Najlepszy Blog Lutego 2018-wyniki

WHEY premium