SKLADNIKI (na dwie bulki):
- 30g maki kokosowej
- 40g maki gryczanej
- 1 jajo
- 50g mleka (ja uzylem 2%)
- lyzeczka proszku do pieczenia
- odrobina soli
- opcjonalnie okolo 10g babki plesznik (ja dodalem, ale nie jest to w ogole konieczne)
WYKONANIE: make kokosowa oraz proszek do pieczenia przesiewamy przed sitko, a nastepnie mieszamy z maka gryczna. dodajemy jajo oraz mleko i calosc mieszamy do uzyskania jednolitej masy. ciasto pozostawiamy na kilka minut, zeby delikatnie zgestnialo. nastepnie formujemy bulki i kladziemy na blaszce na papierze do pieczenia i pieczemy w 170 stopniach przez 40 minut.
Makro dla jednej bulki: bialko: 8g ; tluszcze: 5g ; weglowodany: 16g ; kcal: 141
Zmieniony przez - czellista w dniu 3/10/2018 3:08:57 PM
when im going to do some mountaineering actually im going back home