TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
To już tak nie będzie tak smakowało jak tłuste mięso z majonezem i pszennym placku
2
...
Napisał(a)
Coś za coś, Jak ktoś nagminnie nie wcina fastfoodów to jak raz na ruski rok zje kebaba to nie ma co się nawet przejmować.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Oczywiście, ze nic się nie stanie. Chodzi tylko i wyłącznie o świadomość tego, co i jak.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Nie tyle sama jakość mięsa co sposób obróbki oraz substancje używane w celu zabezpieczenia mięsa przed rozwojem bakterii wpływają na samą szkodliwość mięsa kebabowego.
Mięso jest podgrzewane wielogodzinnie, podczas tego czasu zachodzi wiele niekorzystnych przemian chemicznych w mięsie, dodatkowo ekspozycja na ogień (substancje smoliste, WWA), oksydacja tłuszczu - długotrwale, wielokrotnie podgrzewane oleje, relatywnie odporne na oksydację powoduje wytwarzanie bardzo szkodliwych substancji.
Mięso kebabowe (bo to w zasadzie są zbite bloki mięsa) pieczone nad płomieniem nie jest w żadnym wypadku zdrowe, dodatkowo kapiący tłuszcz palący się i wydzielający dodatkowe toksyny...
Raz na czas ok, nie jest to bezwzględna trucizna, bo zawiera jakieś wartości odżywcze, ale tłumaczenie sobie "mięsko + bułeczka ziarnista + sałatka = zdrowe", no nie do końca... W ogóle kwestia sosów też kontrowersyjna, ile tam dodatkowego cukru się dorzuca.
Jak tak się bliżej przyjrzeć, to można dojść do wniosku, że to w dużej mierze tłuszcz + cukier. Niezbyt dobre połączenie. O ile sam tłuszcz w dużej ilości, w diecie niskowęglowodanowej może mieć korzystne właściwości na organizm, to w połączeniu z dużą ilością cukru działa bardzo niekorzystnie.
Zmieniony przez - Arthass w dniu 2017-11-04 19:51:58
Mięso jest podgrzewane wielogodzinnie, podczas tego czasu zachodzi wiele niekorzystnych przemian chemicznych w mięsie, dodatkowo ekspozycja na ogień (substancje smoliste, WWA), oksydacja tłuszczu - długotrwale, wielokrotnie podgrzewane oleje, relatywnie odporne na oksydację powoduje wytwarzanie bardzo szkodliwych substancji.
Mięso kebabowe (bo to w zasadzie są zbite bloki mięsa) pieczone nad płomieniem nie jest w żadnym wypadku zdrowe, dodatkowo kapiący tłuszcz palący się i wydzielający dodatkowe toksyny...
Raz na czas ok, nie jest to bezwzględna trucizna, bo zawiera jakieś wartości odżywcze, ale tłumaczenie sobie "mięsko + bułeczka ziarnista + sałatka = zdrowe", no nie do końca... W ogóle kwestia sosów też kontrowersyjna, ile tam dodatkowego cukru się dorzuca.
Jak tak się bliżej przyjrzeć, to można dojść do wniosku, że to w dużej mierze tłuszcz + cukier. Niezbyt dobre połączenie. O ile sam tłuszcz w dużej ilości, w diecie niskowęglowodanowej może mieć korzystne właściwości na organizm, to w połączeniu z dużą ilością cukru działa bardzo niekorzystnie.
Zmieniony przez - Arthass w dniu 2017-11-04 19:51:58
Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png
Polecane artykuły