SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Źródła białka w diecie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1989

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 47 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 736
Nie nie mam...Pozdrawiam :) Nie będę sobie utrudniał życia.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 47 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 736
..AA




Zmieniony przez - lMareKl w dniu 2017-04-17 19:14:51
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33071 Napisanych postów 23163 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278047
lMareKl
+wojo zmc Nie liczę kalorii i nie będę liczył bo po prostu mi się nie chce..Wyznaczam sobie jedynie ilość makroskładników i jak na razie widzę efekty.
bez liczenia kcal nie masz prawa robić dobrego cyklu masowego jak i redukcyjnego i oczekiwać dobrych efektów . Jest to nie wykonalne bez wagi i liczenia kcal. Na oko to można iść się leczyć A nie prowadzić poważne cykle treningowe


Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2017-04-17 19:57:22
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Znam takich, którzy nie liczą A redukcję, czy masę robią bardzo dobrą (oczywiście nie taką na scenę, taką dla przeciętnego amatora)
Wiele zależy od znajomości swojego ciała, organizmu...

Dla mnie na początek należy sobie liczyć i ważyć, po pewnym czasie (o ile nie startujemy)jest szansa, że poznamy siebie na tyle, że uda nam się bez wagi Jesteśmy też w stanie "zapamiętać" makro pewnych produktów i przygotowujemy jedzenie machinalnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33071 Napisanych postów 23163 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278047
blue_hope
Znam takich, którzy nie liczą A redukcję, czy masę robią bardzo dobrą (oczywiście nie taką na scenę, taką dla przeciętnego amatora)
Wiele zależy od znajomości swojego ciała, organizmu...

Dla mnie na początek należy sobie liczyć i ważyć, po pewnym czasie (o ile nie startujemy)jest szansa, że poznamy siebie na tyle, że uda nam się bez wagi Jesteśmy też w stanie "zapamiętać" makro pewnych produktów i przygotowujemy jedzenie machinalnie

z tym się zgodzę bo jednak po kilku latach liczenia i ważenia wyrabia się oko i waga na czują oraz wyrabia się pamięć wzrokowa ,ale tych nawyków i znajomości wag i miar nie wyrobi sobie osoba która nigdy nie przywiazywala uwagi do wagi i liczenia kcal.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Pewnie, dlatego tutaj trzeba sobie zada pytanie, jak dobrze znam swój organizm
Nauczyć się siebie, to ciężka szkoła.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
Kolejna sprawa, że nie istnieje idealny kalkulator, który dokładnie wyliczy nam zapotrzebowanie, więc chcąc niechcąc - zawsze jesteśmy o kilkaset kcal przesunięci w którąś stronę.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 358 Napisanych postów 953 Wiek 124 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 53586
W sumie nic specjalnego tutaj nie idzie wymyślić jeśli chodzi o pełnowartościowe białko... Możesz zacząć hodować kiełki fasoli adzuki, mung, soczewicy, słonecznika (ewentualnie kupić gotową mieszankę w sklepie, ale imo to nieopłacalne) i dodawać do jajecznicy. Jest tam relatywnie dużo białka plus strączkowe są bardzo bogate w składniki odżywcze.
Kiełkowanie powoduje uwalnianie enzymu fitazy, a ta z kolei powoduje rozpad fityn, przez co po prostu takie kiełki są dużo lepiej wchłanialnym źródłem substancji odżywczych niż "zwykły" groch.

Inne źródła białka to np. podroby jak wątróbka, tyle że nie radzę zbyt często jeść, bo jest tak dużo witaminy A w formie retinolu, a nadmiar retinolu odkłada się w tkance tłuszczowej, co może prowadzić w skrajnych przypadkach do zatrucia wit. A (a w wątróbce - w zależności od typu - może być w 100g od 200% do nawet 800% RDI witaminy A...)

Inne źródło to ryby jak śledź, szprot, sardynki, łosoś. Tyle, że generalnie radzę sprawdzić skażenie danego gatunku przed zakupem: http://seafood.edf.org/


Zmieniony przez - Arthass w dniu 2017-04-18 03:42:42
1

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę dla 15 latka, 63kg

Następny temat

Odchudzanie i niektóre odżywki czy stosowac

WHEY premium