SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na redukcję 78kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1069

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 79
Witam.
Doradzono mi, aby przy takim poziomie tkanki tłuszczowej (obliczonej przy użyciu internetowych kalkulatorów oczywiście) zamiast robić masę, poszedł w redukcję.
Proszę o pomoc w ocenie diety.

Płeć : mężczyzna
Wiek : 22
Waga : 78
Wzrost : 182
Obwód klatki : 92
Obwód ramienia : 33
Obwód talii : 90
Obwód uda : 56
Obwód łydki : 36
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 18
Aktywność w ciągu dnia : praca
Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni):
posiadam prosty atlas, bieżnię, ławeczkę do brzuszków, drążek, rowerek, hantle.
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : aktualnie 30 minut bieżni + ćwiczenia wszystkich partii rozdzielone na 3 dni w tygodniu
Cel: Reducja, by zabrać się następnie za powiększanie mięśni
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Stosowane wcześniej diety : -





Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82723 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699684
Na tych zdjęciach za wiele nie widać .
Dieta słaba
Tutaj możesz poczytać o podstawach:
http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety 
Musisz wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne:
https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html 
Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal.
Spróbuj ułożyć dietę na podstawie art :
https://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete_Masz_Pytania_ZAJRZYJ-t379384.html 
https://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odżywianie-t418003.html 
Wstaw dietę do poprawy
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 79
WSKAŹNIK BMR
1901 kcal
ABY UTRZYMAĆ WAGĘ
3279 kcal
15% białka: 492 kcal = 123 g
55% węglowodanów: 1803 kcal = 451 g
30% tłuszczu: 984 kcal = 109 g

(-300 kcal)
15% białka: 447 kcal = 112 g
55% węglowodanów: 1638 kcal = 410 g
30% tłuszczu: 893 kcal = 99 g
Nie wiem jak bardziej obniżyć białka, zrobiłbym to pewnie bez problemu, ale mam mało czasu na przyrządzanie jedzenia.
Muszę szukać produktów, które jestem w stanie szybko przygotować, a jednocześnie przechodzą mi przez gardło (kasza jaglana np. odpada)
Proszę o pomoc.






Zmieniony przez - janusz0 w dniu 2017-02-09 23:28:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Dietę masz rzeczywiście kiepską, jak już wyżej wspomniano.
Posiłki mają być zbilansowane - porcja białka, porcja węgli i porcja tłuszczy.
W każdym posiłku powinno być minimum 20-25g biała, by próg leucynowy mógł zostać osiągnięty.
Masz za dużo nabiału, ogranicz go.
Ściągi wrzucam:
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html#post1
Ty serio tylko 100g ogórka i 20g pomidora jadasz? Warzyw masz mieć dużo nawet 500g, to źródło wielu witamin i minerałów.
Wrzucaj tłuste ryby, mięsa, makrela(wędzone) raz na jakiś czas, tuńczyk z puchy to samo(puszkowe są mocno przetworzone). Ryż biały wymień na basmati,, parabolied, jaśminowy. Brakuje jakiegoś oleju kokosowego, masła klarowanego, oliwy z oliwek, awokado.
Wrzuć dietę poprawioną.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ocena diety

Następny temat

Nieświeże mięso?

WHEY premium